19 dec 2013 16:11

23 jan 2015 15:36

Reflex - en billig livförsäkring

Reflexer är en billig livförsäkring. Under torsdagsmorgonen delades 1100 ut i Skövde. Bakom initiativet stod Skövde kommun.

Decembermorgonen är mörk. Många skyndar från hem till skola eller arbete. En del har reflex, andra har det inte. I går fanns möjlighet att få ett så kallat snap on-reflex som man slår fast kring armen eller benet.

– Med reflex syns man i trafiken. Anledningen till att vi gör det här är att vi haft ett antal trafikolyckor, även med dödlig utgång, där gångtrafikanter blivit påkörda, säger Daniele Coen, chef för förebyggandeavdelningen vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

– Vi vill gärna att fler använder reflexer så att det blir färre olyckor. De flesta tar emot en reflex. Vi försäkrar oss om att de tänker bära den, det är ingen idé att dela ut om de inte tänker använda den. De gör ingen nytta i fickan eller byrålådan, säger Christer Winbäck, ordförande (FP) för direktionen Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Reflexer delades ut på flera ställen i Skövde. Bland annat utanför Resecentrum där det passerar mycket folk men också utanför SLA-huset. Där kom Marita Marttinen som hade ett hängande reflex på sig.

– Jag går ju varje dag till jobbet, säger hon.

– Det är bra att du har det lågt, berömmer Christer Winbäck hur hon bär reflexet innan han slår ett reflex runt hennes arm också.

De 1100 reflexerna tog snabbt slut. Utdelningen var ett samarbete mellan Räddningstjänsten Östra Skaraborg, NTF, Lots (Skövde lokala trafiksäkerhetsråd), Länsförsäkringar och Dina försäkringar.

Decembermorgonen är mörk. Många skyndar från hem till skola eller arbete. En del har reflex, andra har det inte. I går fanns möjlighet att få ett så kallat snap on-reflex som man slår fast kring armen eller benet.

– Med reflex syns man i trafiken. Anledningen till att vi gör det här är att vi haft ett antal trafikolyckor, även med dödlig utgång, där gångtrafikanter blivit påkörda, säger Daniele Coen, chef för förebyggandeavdelningen vid Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

– Vi vill gärna att fler använder reflexer så att det blir färre olyckor. De flesta tar emot en reflex. Vi försäkrar oss om att de tänker bära den, det är ingen idé att dela ut om de inte tänker använda den. De gör ingen nytta i fickan eller byrålådan, säger Christer Winbäck, ordförande (FP) för direktionen Räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Reflexer delades ut på flera ställen i Skövde. Bland annat utanför Resecentrum där det passerar mycket folk men också utanför SLA-huset. Där kom Marita Marttinen som hade ett hängande reflex på sig.

– Jag går ju varje dag till jobbet, säger hon.

– Det är bra att du har det lågt, berömmer Christer Winbäck hur hon bär reflexet innan han slår ett reflex runt hennes arm också.

De 1100 reflexerna tog snabbt slut. Utdelningen var ett samarbete mellan Räddningstjänsten Östra Skaraborg, NTF, Lots (Skövde lokala trafiksäkerhetsråd), Länsförsäkringar och Dina försäkringar.