29 dec 2013 08:00

23 jan 2015 15:36

Ingen reklam på kulturhusväggarna

Revymakarna får inte marknadsföra sin nya uppsättning genom reklam på kulturhusets vägg. Men informationen gick ut först när affischen redan var upptryckt.
– Jag har fått rådet att fakturera kommunen, så det ska jag göra, säger Ulf Ekström, producent för Revymakarna.

I över tio år har Revymakarna marknadsfört sina föreställningar med hjälp av en stor reklamaffisch, en så kallad vepa, på väggen över Stadshusets entré. Men inför 2014 är det stopp från kommunens sida. Platsen är nämligen vigd åt att marknadsföra kulturhusets 50-årsjubileum. Beskedet om att vepan inte skulle få hänga kvar efter årsskiftet gick ut i november, men då var vepan redan upptryckt. Martin Karlsson är chef för tillväxt och kulturutveckling i Skövde kommun.

Borde inte informationen gått ut tidigare?

– Det kan jag tyvärr inte svara på. Självklart innebär kommunikation att båda sidor pratar och vi har inte fått någon information om att han ska sätta upp en vepa. Men jag anklagar inte någon. Vi måste helt enkelt sätta oss ned och prata med Revymakarna, säger Martin Karlsson.

Kommunen betalar

Rickard Andersson, chef för arrangemangsenheten i kulturhuset tycker att det är kommunen som brustit i sin information till Revymakarna.

– Vi har inte kommunicerat i tid och eftersom Revymakarna lagt ut pengar på att trycka upp den här vepan ska vi givetvis betala den, säger han.

Inför jubileumsåret har kommunen tagit ett gemensamt grepp om marknadsföringen av det kulturella utbudet.

– Vi trycker upp en broschyr som går ut till 25 600 hushåll och där kommer Revymakarna att finnas med, med text och bild. Det tycker vi är en fantastisk marknadsföring. Det är inte många enskilda aktörer som klarar av en sådan satsning.

”Lite galet”

Ulf Ekström tycker att marknadsföringen av jubileet kan ge plats åt vepan för Copacabana.

– Det är lite galet. Vår föreställning sätts upp den 4-31 januari och 50-årsjubileet varar hela året. Vi behöver reklamplatsen. Utan den ser man inte vad som händer inne på teatern. Den anslagstavlan som finns är liten och på väg att rasa ihop, säger han.

Kan ni hänga upp vepan någon annanstans?

– Det tror jag inte. Vepan har en specialgjord upphängningsanordning, så den går inte att hänga varsomhelst.

I över tio år har Revymakarna marknadsfört sina föreställningar med hjälp av en stor reklamaffisch, en så kallad vepa, på väggen över Stadshusets entré. Men inför 2014 är det stopp från kommunens sida. Platsen är nämligen vigd åt att marknadsföra kulturhusets 50-årsjubileum. Beskedet om att vepan inte skulle få hänga kvar efter årsskiftet gick ut i november, men då var vepan redan upptryckt. Martin Karlsson är chef för tillväxt och kulturutveckling i Skövde kommun.

Borde inte informationen gått ut tidigare?

– Det kan jag tyvärr inte svara på. Självklart innebär kommunikation att båda sidor pratar och vi har inte fått någon information om att han ska sätta upp en vepa. Men jag anklagar inte någon. Vi måste helt enkelt sätta oss ned och prata med Revymakarna, säger Martin Karlsson.

Kommunen betalar

Rickard Andersson, chef för arrangemangsenheten i kulturhuset tycker att det är kommunen som brustit i sin information till Revymakarna.

– Vi har inte kommunicerat i tid och eftersom Revymakarna lagt ut pengar på att trycka upp den här vepan ska vi givetvis betala den, säger han.

Inför jubileumsåret har kommunen tagit ett gemensamt grepp om marknadsföringen av det kulturella utbudet.

– Vi trycker upp en broschyr som går ut till 25 600 hushåll och där kommer Revymakarna att finnas med, med text och bild. Det tycker vi är en fantastisk marknadsföring. Det är inte många enskilda aktörer som klarar av en sådan satsning.

”Lite galet”

Ulf Ekström tycker att marknadsföringen av jubileet kan ge plats åt vepan för Copacabana.

– Det är lite galet. Vår föreställning sätts upp den 4-31 januari och 50-årsjubileet varar hela året. Vi behöver reklamplatsen. Utan den ser man inte vad som händer inne på teatern. Den anslagstavlan som finns är liten och på väg att rasa ihop, säger han.

Kan ni hänga upp vepan någon annanstans?

– Det tror jag inte. Vepan har en specialgjord upphängningsanordning, så den går inte att hänga varsomhelst.

  • Axel Norén