11 jan 2014 17:50

23 jan 2015 15:37

Bandylekskolan är tillbaka

Barn som kanar fram längs isen, föräldrar likaså, frisk luft och bollar som flyger. Under lördagen startade Bandylekskolan sitt glada lärande och lek igen efter uppehållet.

Under lördagsförmiddagen var Billingens isbana fylld med ungar på skridskor. Bandylekskolan var åter i gång och många barn i åldrarna tre till nio år var på plats för stoj och lärande. Lekskolan i sig har funnits i många år, men det var inte förrän för åtta år sedan som klubben tog tag i den på riktigt och fick fram tillräckligt många ledare. Just nu finns det 110 barn inskrivna och det brukar dyka upp runt 60 vid varje tillfälle. De flesta i lekskolan är mellan fyra och sex år gamla.

Det finns tre olika grupper, en för nybörjare och två andra beroende på utveckling samt fart. I den mest avancerade gruppen får barnen med klubba samt boll, lära sig att spela bandy.

– Alla får vara med. Vi tycker att det är bredden som ger toppen, säger Per Nordsjö som tillsammans med andra ledare har hand om verksamheten.

Under lördagsförmiddagen var Billingens isbana fylld med ungar på skridskor. Bandylekskolan var åter i gång och många barn i åldrarna tre till nio år var på plats för stoj och lärande. Lekskolan i sig har funnits i många år, men det var inte förrän för åtta år sedan som klubben tog tag i den på riktigt och fick fram tillräckligt många ledare. Just nu finns det 110 barn inskrivna och det brukar dyka upp runt 60 vid varje tillfälle. De flesta i lekskolan är mellan fyra och sex år gamla.

Det finns tre olika grupper, en för nybörjare och två andra beroende på utveckling samt fart. I den mest avancerade gruppen får barnen med klubba samt boll, lära sig att spela bandy.

– Alla får vara med. Vi tycker att det är bredden som ger toppen, säger Per Nordsjö som tillsammans med andra ledare har hand om verksamheten.

  • Linn Carlsson