12 jan 2014 20:00

23 jan 2015 15:37

Julen dansades ut i Däldernas kapell

Sång, musik och dans runt granen. På söndagen var det julgransplundring på Däldernas kapell i Skövde. Julen dansades ut och starten på det nya året firades in.

På söndagen var det julgransplundring på Däldernas kapell. Programmet började med en kortare gudstjänst i kapellet. Sång och musik framfördes av folkmusiker Kristin Svensson på fiol tillsammans med kantor Kristina Stridsborg på piano. Programmet varierade mellan bön, fattig bonddräng och gemensam psalm. Besökarna räckte upp armarna mot skyn och sjöng tillsammans.

– Det är en jättelång tradition som har hållit på i säkert 20 år. Det är många familjer som kommer, från småttingar till skolbarn, menar kantor Kristina Stridborg.

Efter gudstjänsten samlades deltagarna i stora salen för gemensam fika och julgransplundring. Till välkända jullåtar som Räven raskar över isen och Små grodorna dansade familjerna runt granen, gjorde rörelser och sjöng ihop. Firandet utgjorde ett avslut på julen men också en start på den nya terminen i kyrkan. När plundringen avslutades med raketen var stämningen hög i salen.

– Vi har varit här sedan barnen var små eftersom de går på kören. Det är familjärt och trevligt. Barnen uppskattar det väldigt mycket, säger Alicja Andersson.

På söndagen var det julgransplundring på Däldernas kapell. Programmet började med en kortare gudstjänst i kapellet. Sång och musik framfördes av folkmusiker Kristin Svensson på fiol tillsammans med kantor Kristina Stridsborg på piano. Programmet varierade mellan bön, fattig bonddräng och gemensam psalm. Besökarna räckte upp armarna mot skyn och sjöng tillsammans.

– Det är en jättelång tradition som har hållit på i säkert 20 år. Det är många familjer som kommer, från småttingar till skolbarn, menar kantor Kristina Stridborg.

Efter gudstjänsten samlades deltagarna i stora salen för gemensam fika och julgransplundring. Till välkända jullåtar som Räven raskar över isen och Små grodorna dansade familjerna runt granen, gjorde rörelser och sjöng ihop. Firandet utgjorde ett avslut på julen men också en start på den nya terminen i kyrkan. När plundringen avslutades med raketen var stämningen hög i salen.

– Vi har varit här sedan barnen var små eftersom de går på kören. Det är familjärt och trevligt. Barnen uppskattar det väldigt mycket, säger Alicja Andersson.

  • Frans Nilsson