12 jan 2014 20:35

23 jan 2015 15:37

Julgransplundring i vinterskrud

Tomtar, julmusik och godispåse till alla dansande barn. På söndagen dansades julen ut på kommunalhusplatsen i Skultorp. En uppskattad familjetradition för stora och små.

Under bar himmel dansades julen ut av ett hundratal deltagare. Många barnfamiljer trotsade snö och kyla för att dansa och sjunga sånger tillsammans. Till levande musik och skäggiga tomtar återtogs den gamla traditionen att plundra granen utomhus.

– Det har flyttat in så många familjer. Det här med att dansa ut julen börjar försvinna. Vi vill ju att dagens barn ska ha samma traditioner som vi, menar Anneli Björnfot, ordförande i Skultorpsbygdens intresseförening.

Musikerna stämde upp i Nu är det jul igen och Vi äro musikanter. Samtliga deltog med livliga rörelser. Vuxna och barn samlades i ringar hand i hand. Många föll skrattandes ner på marken i Prästens lilla kråka. Plundringen avslutades med ringdans och godispåsar till barnen.

– Jag tycker det är jättebra att det händer något. Vi är nyinflyttade från Skövde, det är alltid trevligt att träffa dem som bor här. Sen tycker barnen att det är väldigt roligt också, säger Malin Hellstrand.

Under bar himmel dansades julen ut av ett hundratal deltagare. Många barnfamiljer trotsade snö och kyla för att dansa och sjunga sånger tillsammans. Till levande musik och skäggiga tomtar återtogs den gamla traditionen att plundra granen utomhus.

– Det har flyttat in så många familjer. Det här med att dansa ut julen börjar försvinna. Vi vill ju att dagens barn ska ha samma traditioner som vi, menar Anneli Björnfot, ordförande i Skultorpsbygdens intresseförening.

Musikerna stämde upp i Nu är det jul igen och Vi äro musikanter. Samtliga deltog med livliga rörelser. Vuxna och barn samlades i ringar hand i hand. Många föll skrattandes ner på marken i Prästens lilla kråka. Plundringen avslutades med ringdans och godispåsar till barnen.

– Jag tycker det är jättebra att det händer något. Vi är nyinflyttade från Skövde, det är alltid trevligt att träffa dem som bor här. Sen tycker barnen att det är väldigt roligt också, säger Malin Hellstrand.

  • Frans Nilsson