17 jan 2014 20:50

23 jan 2015 15:37

Populär gladiator svarade på alla frågor

Äter du godis? Hur mycket kan du lyfta? Det och mycket mer fick Roddy ”Hero” Benjaminsson svara på i Väring.

Värings skola har jobbat genom Ankarstiftelsen i många år. De har samlat in pengar för att bygga brunnar och till medicin. När skolan fyllde 50 år för fyra år sedan bestämdes det att Värings skola skulle bygga en skola i Colombia.

– Vi har kommit en bit på väg, vi har ungefär 46 000 kronor, säger läraren Ann-Charlotte Assarsson-Marwén.

– Vi har ett värdegrundsarbete och en figur som heter Villgott. Under hösten var temat empati och under våren är det ansvar. Det här är en del i vårt värdegrundsarbete, berättar rektor Kristin Benerdal.

Under fredagen arrangerades en kväll för Colombia. 250 elever och vuxna hade anmält sig. Det var för många för att få plats i gymnastiksalen så skolan fick vara i församlingshemmet och kyrkan i stället.

Inbjudna var Daniel Kindbom från Ankarstiftelsen som höll föredrag och Roddy ”Hero” Benjaminsson som fick svara på frågor från eleverna. Äter du godis? var en och det gör han, men mest mat. Hur många kilon han kan lyfta var en annan fråga.

– Nästan 300 kilo från golvet.

En skola i Colombia kostar ungefär 100 000 kronor

Värings skola har jobbat genom Ankarstiftelsen i många år. De har samlat in pengar för att bygga brunnar och till medicin. När skolan fyllde 50 år för fyra år sedan bestämdes det att Värings skola skulle bygga en skola i Colombia.

– Vi har kommit en bit på väg, vi har ungefär 46 000 kronor, säger läraren Ann-Charlotte Assarsson-Marwén.

– Vi har ett värdegrundsarbete och en figur som heter Villgott. Under hösten var temat empati och under våren är det ansvar. Det här är en del i vårt värdegrundsarbete, berättar rektor Kristin Benerdal.

Under fredagen arrangerades en kväll för Colombia. 250 elever och vuxna hade anmält sig. Det var för många för att få plats i gymnastiksalen så skolan fick vara i församlingshemmet och kyrkan i stället.

Inbjudna var Daniel Kindbom från Ankarstiftelsen som höll föredrag och Roddy ”Hero” Benjaminsson som fick svara på frågor från eleverna. Äter du godis? var en och det gör han, men mest mat. Hur många kilon han kan lyfta var en annan fråga.

– Nästan 300 kilo från golvet.

En skola i Colombia kostar ungefär 100 000 kronor