20 jan 2014 08:00

23 jan 2015 15:37

Ni läsare är viktiga!

Hej på er alla läsare!

Januari brukar ju vara en månad som lämpar sig för att prova nya saker och här på SLA vill vi inte vara sämre. Vi har laddat upp med en hel del nyheter som vi hoppas att ni ska tycka om. Som ni säkert vet görs ju inte tidningen bara av oss på SLA utan ni läsare är minst lika viktiga för att vi ska kunna göra ett bra jobb. Vi behöver er medverkan både vad gäller insänt material, tips och ideer och vi kommer att prova olika former för interaktivitet mellan oss på tidningen och er läsare. Ni kommer att på olika sätt kunna delta och tycka till om saker som berör och påverkar er vardag, på jobbet eller på fritiden.

Den första nyheten kommer redan nu. Från och med i dag startar vi en alldeles ny funktion: läsarombudet. Det innebär att vi tar ett samlat grepp om allt material som kommer från er läsare. Det kan gälla insändare, debatt, familjematerial eller föreningsnotiser, men framför allt ska läsarombudet vara er läsares röst i tidningen. Det kan ju finnas mycket man som läsare undrar över; varför skriver vi om det och det, varför skriver vi inte om det och det? Hur väljer vi ut de insändare vi publicerar? Hur går det till när tidningen blir till? Kort sagt: Genom läsarombudet kan man fråga om allt som rör tidningen, och för den delen allt annat som händer och sker i hembygden.

Varje måndag kommer jag sedan att i den här spalten ta upp en del av de frågor ni har och, med hjälp av kunniga kollegor, försöka svara så gott jag kan.

En annan nyhet med start denna vecka är ”Svar direkt”. Det innebär att vi väljer ut några av insändarna på sidan 3 som kommer att få svar direkt av till exempel myndigheter eller politiker på de funderingar och frågor som insändarskribenten har. Vi ringer upp och ber berörda att kommentera eller svara och publicerar sedan både insändare och svar samtidigt.

2014 är ju också ett valår och mycket fokus kommer förstås att ligga på de olika valen med start i maj med valet till EU-parlamentet. Det här innebär förstås att mycket kommer att handla om politik. Och då är vi förstås lite extra nyfikna på vad du, läsare, tycker är intressant. Vad är de viktigaste valfrågorna? Vad vill du att våra lokala politiker ska göra?

Så nu hoppas jag att du hör av dig, vare sig det gäller något du undrar över om tidningen eller vår webbsida eller kommer med idéer och tips. Jag kommer att finnas tillgänglig på telefon 0500-46 75 57 onsdagar mellan klockan 10 och 12 och på mejl (LO@sla.se) dygnet runt.

Insändare och debattartiklar skickas som vanligt till debatt@sla.se och familjematerial och Från läsarna till familj@sla.se.

Tillsammans ska vi göra en riktigt bra tidning!

Annica Henriksson

Hej på er alla läsare!

Januari brukar ju vara en månad som lämpar sig för att prova nya saker och här på SLA vill vi inte vara sämre. Vi har laddat upp med en hel del nyheter som vi hoppas att ni ska tycka om. Som ni säkert vet görs ju inte tidningen bara av oss på SLA utan ni läsare är minst lika viktiga för att vi ska kunna göra ett bra jobb. Vi behöver er medverkan både vad gäller insänt material, tips och ideer och vi kommer att prova olika former för interaktivitet mellan oss på tidningen och er läsare. Ni kommer att på olika sätt kunna delta och tycka till om saker som berör och påverkar er vardag, på jobbet eller på fritiden.

Den första nyheten kommer redan nu. Från och med i dag startar vi en alldeles ny funktion: läsarombudet. Det innebär att vi tar ett samlat grepp om allt material som kommer från er läsare. Det kan gälla insändare, debatt, familjematerial eller föreningsnotiser, men framför allt ska läsarombudet vara er läsares röst i tidningen. Det kan ju finnas mycket man som läsare undrar över; varför skriver vi om det och det, varför skriver vi inte om det och det? Hur väljer vi ut de insändare vi publicerar? Hur går det till när tidningen blir till? Kort sagt: Genom läsarombudet kan man fråga om allt som rör tidningen, och för den delen allt annat som händer och sker i hembygden.

Varje måndag kommer jag sedan att i den här spalten ta upp en del av de frågor ni har och, med hjälp av kunniga kollegor, försöka svara så gott jag kan.

En annan nyhet med start denna vecka är ”Svar direkt”. Det innebär att vi väljer ut några av insändarna på sidan 3 som kommer att få svar direkt av till exempel myndigheter eller politiker på de funderingar och frågor som insändarskribenten har. Vi ringer upp och ber berörda att kommentera eller svara och publicerar sedan både insändare och svar samtidigt.

2014 är ju också ett valår och mycket fokus kommer förstås att ligga på de olika valen med start i maj med valet till EU-parlamentet. Det här innebär förstås att mycket kommer att handla om politik. Och då är vi förstås lite extra nyfikna på vad du, läsare, tycker är intressant. Vad är de viktigaste valfrågorna? Vad vill du att våra lokala politiker ska göra?

Så nu hoppas jag att du hör av dig, vare sig det gäller något du undrar över om tidningen eller vår webbsida eller kommer med idéer och tips. Jag kommer att finnas tillgänglig på telefon 0500-46 75 57 onsdagar mellan klockan 10 och 12 och på mejl (LO@sla.se) dygnet runt.

Insändare och debattartiklar skickas som vanligt till debatt@sla.se och familjematerial och Från läsarna till familj@sla.se.

Tillsammans ska vi göra en riktigt bra tidning!

Annica Henriksson

  • Annica Henriksson