02 feb 2014 19:05

23 jan 2015 15:38

Sonja lockade många till S:ta Helena

Läkarmissionens konsert- och insamlingsturné drog fulla bänkar i Sankta Helena kyrka under söndagskvällen. Över 200 personer hade dessutom antagit uppmaningen att delta i kören.

Många musiksugna trängdes i kyrkbänkarna under Läkarmissionens andra anhalt av sin årliga konsertturné. Syftet med turnén, som går under namnet Sånger för livet, är att samla in pengar till behövande. I år går pengarna till ett projekt för att ge föräldralösa barn nya hem.

– Vi vill genom turnén lyfta upp vårt projekt som heter Skyddsängel och där man kan hjälpa till att förbättra situationen för många föräldralösa barn i världen, förklarar Henrik Östman, eventansvarig på Läkarmissionen.

Nytta med nöje

Konserten inleddes av den 200 personer starka kören som bildats av ett flertal olika körer i närområdet. De var i sin tur uppbackade av husbandet Clazz medan dirigent Mats Backlund ansvarade för helheten.

– Det är så fantastiskt att se så många människor här. Ikväll förenar vi nytta med nöje. Vi kommer att njuta av musik och samtidigt hjälper vi de som har det sämre ställt, deklarerade Mats, efter att första körlåten framförts.

Sonja välkomnades

Kvällens stora dragplåster var Sonja Aldén som slog igenom under Melodifestivalen 2007, då med låten För att du finns. Sonja välkomnades av Skövdepubliken med stora applåder och inledde med att framföra låten Så länge jag lever.

– Jag är så tacksam för att det finns så många människor som väljer att hjälpa andra, konstaterar Sonja, efter första låten.

Många musiksugna trängdes i kyrkbänkarna under Läkarmissionens andra anhalt av sin årliga konsertturné. Syftet med turnén, som går under namnet Sånger för livet, är att samla in pengar till behövande. I år går pengarna till ett projekt för att ge föräldralösa barn nya hem.

– Vi vill genom turnén lyfta upp vårt projekt som heter Skyddsängel och där man kan hjälpa till att förbättra situationen för många föräldralösa barn i världen, förklarar Henrik Östman, eventansvarig på Läkarmissionen.

Nytta med nöje

Konserten inleddes av den 200 personer starka kören som bildats av ett flertal olika körer i närområdet. De var i sin tur uppbackade av husbandet Clazz medan dirigent Mats Backlund ansvarade för helheten.

– Det är så fantastiskt att se så många människor här. Ikväll förenar vi nytta med nöje. Vi kommer att njuta av musik och samtidigt hjälper vi de som har det sämre ställt, deklarerade Mats, efter att första körlåten framförts.

Sonja välkomnades

Kvällens stora dragplåster var Sonja Aldén som slog igenom under Melodifestivalen 2007, då med låten För att du finns. Sonja välkomnades av Skövdepubliken med stora applåder och inledde med att framföra låten Så länge jag lever.

– Jag är så tacksam för att det finns så många människor som väljer att hjälpa andra, konstaterar Sonja, efter första låten.