04 feb 2014 11:28

23 jan 2015 15:26

Brännberg i topp på KD:s lista

En ödmjuk Conny Brännberg toppar Kristdemokraternas valsedel till kommunvalet i Skövde.

Vid ett kombinerat års- och nomineringsmöte fastställde Kristdemokraterna Skövde sin kommunlista under måndagen.

Överst på listan står Conny Brännberg.

– Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag fått förtroendet att stå först på listan, men det är återigen med stor glädje och tacksamhet mot mina partikamrater som jag fått det förtroendet, säger Conny Brännberg.

I början av 2000-talet hade partiet sex mandat i Skövde. I dag har de tre men ambitionen är att återta några av de förlorade platserna.

– Ambitionen är att öka ett mandat i vardera valkrets, två mandat totalt alltså, samt öka ett regionmandat i ett Skaraborgsperspektiv. Mitt fokus ligger på att bli regionråd, vilket jag kommer vara tydlig med i kampanjen, men jag vill absolut vara med i kommunala sammanhang, säger Conny Brännberg.

Marianne Gustafson, som är tvåa på partiets kommunlista, omvaldes vid mötet till ordförande för lokalavdelningen Skövde.

Vid ett kombinerat års- och nomineringsmöte fastställde Kristdemokraterna Skövde sin kommunlista under måndagen.

Överst på listan står Conny Brännberg.

– Jag vet faktiskt inte hur många gånger jag fått förtroendet att stå först på listan, men det är återigen med stor glädje och tacksamhet mot mina partikamrater som jag fått det förtroendet, säger Conny Brännberg.

I början av 2000-talet hade partiet sex mandat i Skövde. I dag har de tre men ambitionen är att återta några av de förlorade platserna.

– Ambitionen är att öka ett mandat i vardera valkrets, två mandat totalt alltså, samt öka ett regionmandat i ett Skaraborgsperspektiv. Mitt fokus ligger på att bli regionråd, vilket jag kommer vara tydlig med i kampanjen, men jag vill absolut vara med i kommunala sammanhang, säger Conny Brännberg.

Marianne Gustafson, som är tvåa på partiets kommunlista, omvaldes vid mötet till ordförande för lokalavdelningen Skövde.

  • Carl Johan Hjerpe

KD:s fullständiga lista

1. Conny Brännberg

2. Marianne Gustafson

3. Jan Sandelius

4. Göte Carling

5. Daniel Widmark

6. Per-Agne Rytter

7. Isabelle Waldenvik

8. Arne Renström

9. Emad Hanna

10. Bengt-Owe Ottosson

11. Mona Johansson

12. Jan-Evert Melkevik

13. Dan Brohede

14. Elsie Larsson

15. Erik Forsberg

16. Leif Eriksson

17. Karl-Evert Rundqvist

18. Lennart Lindbäck

19. Arne Bister

20. Stefan Hallström