06 feb 2014 08:36

23 jan 2015 15:27

4 400 tjänster ska bort på Volvo

AB Volvo ska minska antalet tjänstemän med 4 400 personer, huvudsakligen sker neddragningen under 2014. Minskningen berör hela koncernen, men Volvo vill inte uttala sig om hur neddragningarna berör verksamheten i Sverige.

– Det blir inte bara nedskärningar i Sverige, det här berör hela koncernen och hela världen, men jag kan inte säga ännu hur stor andel som blir i Sverige. Sverige kommer att beröras, och även andra stora länder för Volvo som Frankrike och Japan, uppger Karin Wik, chef för medierelationer hos AB Volvo, på torsdagsmorgonen i ett pressmeddelande.

Bolaget ska fyra miljarder kronor per år.

Hur verksamheten vid Volvo Powertrains motorfabrik i Skövde påverkas är i nuläget oklart. Men i Skövde är verksamheten till största delen koncentrerad till produktion, flertalet tjänstemän inom motordivisionen är placerad i Göteborg.

SLA har på morgonen sökt Jens Holtinger, chef för motorfabriken i Skövde, men har fortfarande inte lyckats komma i kontakt med honom.

Lars Ask, ordförande i Verkstadsklubben vid Skövdefabriken, säger till SLA att det i nuläget inte finns någon information om hur lastbilstillverkarens svenska fabriker drabbas.

– Vi har haft en liten nedgång i slutet av 2013, men den var beräknad. Man förstår att det skulle komma något mer än det som aviserades i höstas.

Artikeln uppdateras löpande.

– Det blir inte bara nedskärningar i Sverige, det här berör hela koncernen och hela världen, men jag kan inte säga ännu hur stor andel som blir i Sverige. Sverige kommer att beröras, och även andra stora länder för Volvo som Frankrike och Japan, uppger Karin Wik, chef för medierelationer hos AB Volvo, på torsdagsmorgonen i ett pressmeddelande.

Bolaget ska fyra miljarder kronor per år.

Hur verksamheten vid Volvo Powertrains motorfabrik i Skövde påverkas är i nuläget oklart. Men i Skövde är verksamheten till största delen koncentrerad till produktion, flertalet tjänstemän inom motordivisionen är placerad i Göteborg.

SLA har på morgonen sökt Jens Holtinger, chef för motorfabriken i Skövde, men har fortfarande inte lyckats komma i kontakt med honom.

Lars Ask, ordförande i Verkstadsklubben vid Skövdefabriken, säger till SLA att det i nuläget inte finns någon information om hur lastbilstillverkarens svenska fabriker drabbas.

– Vi har haft en liten nedgång i slutet av 2013, men den var beräknad. Man förstår att det skulle komma något mer än det som aviserades i höstas.

Artikeln uppdateras löpande.