06 feb 2014 19:12

23 jan 2015 15:38

Hallå där ...

... Egon Frid, vänsterpartist som den 1 april officiellt blir Varabo och därmed lämnar alla sina kommunpolitiska uppdrag i Skövde efter 32 år i kommunfullmäktige. Varför flyttar du?

– Jag har varit särbo med min fru i 10 år, men nu är det dags att flytta i hop. Jag har fått anställning som konsumentsekreterare och vill göra mig tillgänglig även kommunalpolitiskt i Vara. Då måste jag skriva mig i Vara nu inför valet, men det har varit ett svårt beslut att flytta från Skövde och de ungdomar ( EF är god man för flera ensamkommande flyktingbarn. Red. anm.) jag jobbat med länge.

Att lämna Skövdepolitiken då, hur känns det?

Tråkigt, men jag är färdig med den och känner egentligen att jag satt en period för länge. Beslutet om Rydskolan (högstadiet flyttades) var det värsta jag varit med och det var en fruktansvärd jobbig tid. Det beslutet var så fel. Även Cementafrågan och Alliansens oförmåga att se till omgivningarna runt Skövde är jobbig.

Hur kommer du att avsluta dina uppdrag?

– Jag fortsätter under februari och mars, men kommer att göra mitt sista fullmäktigesammanträde den 31 mars och då lär jag väl säga något.

32 år i opposition, hur har det varit?

– Ensamt. Den så kallade Skövdeandan är förödande för en kommun. När delar av övriga oppositionen inte står för ett tydligt alternativ till majoriteten finns det heller ingen tydlig motvikt i politiken.

– Jag har varit särbo med min fru i 10 år, men nu är det dags att flytta i hop. Jag har fått anställning som konsumentsekreterare och vill göra mig tillgänglig även kommunalpolitiskt i Vara. Då måste jag skriva mig i Vara nu inför valet, men det har varit ett svårt beslut att flytta från Skövde och de ungdomar ( EF är god man för flera ensamkommande flyktingbarn. Red. anm.) jag jobbat med länge.

Att lämna Skövdepolitiken då, hur känns det?

Tråkigt, men jag är färdig med den och känner egentligen att jag satt en period för länge. Beslutet om Rydskolan (högstadiet flyttades) var det värsta jag varit med och det var en fruktansvärd jobbig tid. Det beslutet var så fel. Även Cementafrågan och Alliansens oförmåga att se till omgivningarna runt Skövde är jobbig.

Hur kommer du att avsluta dina uppdrag?

– Jag fortsätter under februari och mars, men kommer att göra mitt sista fullmäktigesammanträde den 31 mars och då lär jag väl säga något.

32 år i opposition, hur har det varit?

– Ensamt. Den så kallade Skövdeandan är förödande för en kommun. När delar av övriga oppositionen inte står för ett tydligt alternativ till majoriteten finns det heller ingen tydlig motvikt i politiken.