07 feb 2014 10:37

07 jan 2015 10:08

Skövdekockar tävlar i skolmats-SM

Efter hård konkurrens lyckades tre skolkökskockar från Skövde att ta sig till semifinal i skolmats-SM. Nu väntar ett besök av en hård jury.

”Skolmatsgastro – SM i skolmat” ska inspirera till bättre skolmat och höja statusen för landets skolkockar. Tio skollagskök har i hård konkurrens valts ut som semifinalister och ett av lagen är ”Helenas skogsträdgård” från Skövde.

– Vi är tre kockar, en från Helenaskolan, en från Skogen och en från Trädgårdsstaden, förklarar lagledaren Micaela Johansson Ferm, som är glad och stolt över semifinalplatsen.

– Två av oss har varit med tidigare, men då hetter det Skolmatsgastro. Vi blev tvåa det året. Nu är det dock större och mer SM över det, säger hon.

Snart får de tio semifinalköken besök av en jury och 26 mars presenteras finalisterna. Priset är bland annat en gastronomisk inspirationsresa till Schweiz.

– Vi fick in en mängd riktigt bra bidrag, från många håll i landet, vilket tyder på att vi har lyckats med att uppmärksamma skolkockarna ute landet. Sedan starten 2008 har vi sett ett ökat intresse och det var verkligen ingen lätt uppgift för oss att välja ut tio semifinalister, säger Kurt Weid, som bland annat grundad Kocklandslaget, i ett pressmeddelande.

Tävlingen är en sammanslagning av Skolmatsgastro och Årets Felix och arrangeras av Kungsörnen och Felix.

”Skolmatsgastro – SM i skolmat” ska inspirera till bättre skolmat och höja statusen för landets skolkockar. Tio skollagskök har i hård konkurrens valts ut som semifinalister och ett av lagen är ”Helenas skogsträdgård” från Skövde.

– Vi är tre kockar, en från Helenaskolan, en från Skogen och en från Trädgårdsstaden, förklarar lagledaren Micaela Johansson Ferm, som är glad och stolt över semifinalplatsen.

– Två av oss har varit med tidigare, men då hetter det Skolmatsgastro. Vi blev tvåa det året. Nu är det dock större och mer SM över det, säger hon.

Snart får de tio semifinalköken besök av en jury och 26 mars presenteras finalisterna. Priset är bland annat en gastronomisk inspirationsresa till Schweiz.

– Vi fick in en mängd riktigt bra bidrag, från många håll i landet, vilket tyder på att vi har lyckats med att uppmärksamma skolkockarna ute landet. Sedan starten 2008 har vi sett ett ökat intresse och det var verkligen ingen lätt uppgift för oss att välja ut tio semifinalister, säger Kurt Weid, som bland annat grundad Kocklandslaget, i ett pressmeddelande.

Tävlingen är en sammanslagning av Skolmatsgastro och Årets Felix och arrangeras av Kungsörnen och Felix.

  • Carl Johan Hjerpe