10 feb 2014 21:00

23 jan 2015 15:38

Insamling till syriska flyktingar

Filtar, skor och varma vinterkläder. Frälsningsarmén, Skövde Hertig Johan Rotaryklubb och Svenska kyrkan har gemensamt startat insamling till nyanlända flyktingar på Stora Ekeberg.
– Jag hoppas vi kan visa att vi drar vårt strå till stacken, säger Rotarys president Anders Ahlm.

Tillsammans med Frälsningsarmén och Svenska kyrkan har Skövde Hertig Johan Rotaryklubb startat en insamling till syriska flyktingar på Stora Ekeberg. Under måndagen uppmanades samtliga medlemmar att medta skor, kläder, filtar eller barnvagnar för att skänka till behövande.

– Frälsningsarmén frågade om vi kunde stötta dem i ett projekt. De hade varit ute på Stora Ekeberg och sett hur bedrövligt de har det. Flyktingarna kommer upp till vårat klimat där det är både kallt och bedrövligt. I princip anländer de i foppatofflor. Vi vill finnas med och hjälpa till på vårat sätt, berättar president Anders Ahlm.

Fyllda sopsäckar

Innan måndagens klubbmöte slöt medlemmarna upp med kläder, barnvagnar och filtar. Svenska kyrkan och Frälsningsarmén var på plats för att hjälpa till. Vid en av bilarna stod Thomas Körling från Rotary och lastade in sitt bidrag.

– Det är skitbra det här, de gör ett fantastiskt jobb. Med tanke på vintern lämnar jag skor och ytterkläder. Huvudsaken är att det hamnar rätt, menar han.

Förutom insamlingen skänkte Rotary 4000 kronor till inköp av kläder och skor.

Tillsammans med Frälsningsarmén och Svenska kyrkan har Skövde Hertig Johan Rotaryklubb startat en insamling till syriska flyktingar på Stora Ekeberg. Under måndagen uppmanades samtliga medlemmar att medta skor, kläder, filtar eller barnvagnar för att skänka till behövande.

– Frälsningsarmén frågade om vi kunde stötta dem i ett projekt. De hade varit ute på Stora Ekeberg och sett hur bedrövligt de har det. Flyktingarna kommer upp till vårat klimat där det är både kallt och bedrövligt. I princip anländer de i foppatofflor. Vi vill finnas med och hjälpa till på vårat sätt, berättar president Anders Ahlm.

Fyllda sopsäckar

Innan måndagens klubbmöte slöt medlemmarna upp med kläder, barnvagnar och filtar. Svenska kyrkan och Frälsningsarmén var på plats för att hjälpa till. Vid en av bilarna stod Thomas Körling från Rotary och lastade in sitt bidrag.

– Det är skitbra det här, de gör ett fantastiskt jobb. Med tanke på vintern lämnar jag skor och ytterkläder. Huvudsaken är att det hamnar rätt, menar han.

Förutom insamlingen skänkte Rotary 4000 kronor till inköp av kläder och skor.

  • Frans Nilsson