10 feb 2014 05:00

23 jan 2015 15:38

Spännande sport och lokal kultur

Annica Henriksson

En ny vecka och det lär bli mycket prat om OS - på bussen, i fikarummen och i tv-sofforna. Det kommer att bli många spännande stunder framför tv-apparaterna och har man inte tillgång till TV3 finns ju det mesta att läsa i tidningarna och på webben.

Här på SLA följer vi förstås våra lokala medaljhopp Marcus Hellner och Viktoria Helgesson lite extra, både i papperstidningen och på webben. I papperstidningen kommer man dessutom att kunna hitta många referat och artiklar om alla de andra svenskarna som tävlar i OS. Det är bara att hålla tummarna!

Lokala nöjesarrangemang

Från läsarna har vi fått synpunkter bland annat på vårt nöjesmaterial. Några tycker att vi borde skriva mer om lokala arrangemang i Skövde, som exempelvis alla teaterföreställningar som gästar Stadsteatern. Så här svarar SLA:s redaktör för nöjessidorna Lars Berthilsson, på det:

– Vår ambition är att bevaka så mycket som möjligt av det breda nöjes- och kulturutbud som finns i Skövde. Men att skriva om allt låter sig inte göras. Utbudet är betydligt större än vad våra personella och tidsmässiga resurser tillåter.

– Konsekvensen blir att vissa dagar måste vi välja bort vissa arrangemang till förmån för andra, säger Lars Berthilsson.

Knepiga krypton och kluriga kryss

En annan synpunkt handlar om våra korsord, närmare bestämt Kryptot som finns i lördagstidningen. En läsare undrar om vi bytt leverantör eftersom det blivit svårare att lösa på senare tid.

Svaret på det är; Nej, det är samma leverantör som förut, men det ju vara så att leverantören i sin tur har bytt ut den som konstruerar Kryptot. I alla fall tycks det inte vara helt olösligt för vi får in många rätta svar varje vecka.

Flera läsare har också önskemål om att få tillgång till familjematerialet på SLA:s webb. Till er kan jag meddela att vi håller på och tittar på olika lösningar, så ha lite tålamod, det kommer så småningom.

För övrigt hälsar webbredaktionen att de gärna tar emot tips och frågor om webben från läsarna. Det är bara att skicka ett mejl till webbredaktion@sla.se.

Och jag tar förstås som vanligt emot era frågor och funderingar om det mesta som händer i samhället och på SLA.

Ha en trevlig vecka!

En ny vecka och det lär bli mycket prat om OS - på bussen, i fikarummen och i tv-sofforna. Det kommer att bli många spännande stunder framför tv-apparaterna och har man inte tillgång till TV3 finns ju det mesta att läsa i tidningarna och på webben.

Här på SLA följer vi förstås våra lokala medaljhopp Marcus Hellner och Viktoria Helgesson lite extra, både i papperstidningen och på webben. I papperstidningen kommer man dessutom att kunna hitta många referat och artiklar om alla de andra svenskarna som tävlar i OS. Det är bara att hålla tummarna!

Lokala nöjesarrangemang

Från läsarna har vi fått synpunkter bland annat på vårt nöjesmaterial. Några tycker att vi borde skriva mer om lokala arrangemang i Skövde, som exempelvis alla teaterföreställningar som gästar Stadsteatern. Så här svarar SLA:s redaktör för nöjessidorna Lars Berthilsson, på det:

– Vår ambition är att bevaka så mycket som möjligt av det breda nöjes- och kulturutbud som finns i Skövde. Men att skriva om allt låter sig inte göras. Utbudet är betydligt större än vad våra personella och tidsmässiga resurser tillåter.

– Konsekvensen blir att vissa dagar måste vi välja bort vissa arrangemang till förmån för andra, säger Lars Berthilsson.

Knepiga krypton och kluriga kryss

En annan synpunkt handlar om våra korsord, närmare bestämt Kryptot som finns i lördagstidningen. En läsare undrar om vi bytt leverantör eftersom det blivit svårare att lösa på senare tid.

Svaret på det är; Nej, det är samma leverantör som förut, men det ju vara så att leverantören i sin tur har bytt ut den som konstruerar Kryptot. I alla fall tycks det inte vara helt olösligt för vi får in många rätta svar varje vecka.

Flera läsare har också önskemål om att få tillgång till familjematerialet på SLA:s webb. Till er kan jag meddela att vi håller på och tittar på olika lösningar, så ha lite tålamod, det kommer så småningom.

För övrigt hälsar webbredaktionen att de gärna tar emot tips och frågor om webben från läsarna. Det är bara att skicka ett mejl till webbredaktion@sla.se.

Och jag tar förstås som vanligt emot era frågor och funderingar om det mesta som händer i samhället och på SLA.

Ha en trevlig vecka!

  • Annica Henriksson