10 feb 2014 16:33

23 jan 2015 15:38

Stororder ger elföretag trygghet

Imtech Elteknik i Skövde har tagit hem en stororder. Arbetet med det nya BK-huset vid Skaraborgs sjukhus i Skövde innebär en stor trygghet för företaget.

– Det är den enskilt största ordern och en milstolpe i företagets historia, säger Imtechs regionchef Stig Kronberg.

Ungefär 30 miljoner kronor är uppdraget, som offentliggjordes under måndagen, värt och Stig Kronberg är glad och stolt över det förnyade förtroendet.

– Vi har jobbat på sjukhuset under många år och är ganska så erfarna vid den här typen av installationer. Det här är ett rejält jobb och innebär ett stort erkännande på vår kompetens och organisation, men det tryggar också en stor del av vår verksamhet under flera år, säger Stig Kronberg.

Barn och kvinnor

I BK-huset ska sjukhusets barn- och kvinnosjukvård samlas och projektet beräknas kosta regionen totalt 300 miljoner kronor. Det handlar om ungefär 8 200 kvadratmeter nybyggnad och 3 500 kvadratmeter ombyggnad.

Imtech Elteknik ska utföra kraft-, belysnings- samt elinstallationer i de nya lokalerna vid Skaraborgs sjukhus. Det innebär allt från att montera vägguttag till strömtillförsel och installation av passeranläggningar och kallelsesystem.

Fas 1, projekteringsarbetet, drar i gång under tisdagen och strax innan semestern är det tänkt att fas 2, själva byggandet, ska dra i gång. Byggtiden väntas pågå till september 2016.

– Det är den enskilt största ordern och en milstolpe i företagets historia, säger Imtechs regionchef Stig Kronberg.

Ungefär 30 miljoner kronor är uppdraget, som offentliggjordes under måndagen, värt och Stig Kronberg är glad och stolt över det förnyade förtroendet.

– Vi har jobbat på sjukhuset under många år och är ganska så erfarna vid den här typen av installationer. Det här är ett rejält jobb och innebär ett stort erkännande på vår kompetens och organisation, men det tryggar också en stor del av vår verksamhet under flera år, säger Stig Kronberg.

Barn och kvinnor

I BK-huset ska sjukhusets barn- och kvinnosjukvård samlas och projektet beräknas kosta regionen totalt 300 miljoner kronor. Det handlar om ungefär 8 200 kvadratmeter nybyggnad och 3 500 kvadratmeter ombyggnad.

Imtech Elteknik ska utföra kraft-, belysnings- samt elinstallationer i de nya lokalerna vid Skaraborgs sjukhus. Det innebär allt från att montera vägguttag till strömtillförsel och installation av passeranläggningar och kallelsesystem.

Fas 1, projekteringsarbetet, drar i gång under tisdagen och strax innan semestern är det tänkt att fas 2, själva byggandet, ska dra i gång. Byggtiden väntas pågå till september 2016.

  • Carl Johan Hjerpe