18 feb 2014 09:41

23 jan 2015 15:27

Åtal mot våldtäktsmisstänkt framflyttat – igen

Åtalet mot ungdomsledaren, misstänkt för bland annat våldtäkt mot barn, har flyttats fram ytterligare en gång. Nu har åklagaren fått på sig till den 4 mars att väcka åtal i det mycket uppmärksammade ärendet.

Ungdomsledaren har varit häktad sedan den 23 september och har omhäktats ett flertal gånger under perioden. Vid den senaste omhäktningen av mannen för två veckor sedan beslutade Skaraborgs tingsätt att åtalet skulle komma under tisdagen. Men åklagaren begärde och fick förlängd åtalstid. Nu är det i stället den 4 mars som gäller.

Mannen är misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn, brott som ska ha skett under perioden den 1 januari 2013 till den 31 mars i Skövde, och sammanlagt åtta fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och fyra fall av grovt försök till samma brott.

Det var i våras som SLA avslöjade att föräldrar låg bakom en polisanmälan mot ungdomsledare i en Skövdeförening. Ärendet fick snabbt stor uppmärksamhet och sedan dess har misstankarna mot ungdomsledaren också utökats, inledningsvid handlade det enbart om utnyttjande av barn för sexuell posering.

Ungdomsledaren har varit häktad sedan den 23 september och har omhäktats ett flertal gånger under perioden. Vid den senaste omhäktningen av mannen för två veckor sedan beslutade Skaraborgs tingsätt att åtalet skulle komma under tisdagen. Men åklagaren begärde och fick förlängd åtalstid. Nu är det i stället den 4 mars som gäller.

Mannen är misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn, brott som ska ha skett under perioden den 1 januari 2013 till den 31 mars i Skövde, och sammanlagt åtta fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och fyra fall av grovt försök till samma brott.

Det var i våras som SLA avslöjade att föräldrar låg bakom en polisanmälan mot ungdomsledare i en Skövdeförening. Ärendet fick snabbt stor uppmärksamhet och sedan dess har misstankarna mot ungdomsledaren också utökats, inledningsvid handlade det enbart om utnyttjande av barn för sexuell posering.