18 feb 2014 06:30

23 jan 2015 15:39

Olyckshändelse orsak till dödsbrand

Polisen misstänker att det var en olyckshändelse som orsakade den brand i fredags då en kvinna omkom.

Det var tidigt i fredags morse, vid fyratiden, som räddningstjänsten larmades om en brand i en lägenhet i det tidigare Folkets parkområdet i Skövde. Hemtjänstpersonal hade när räddningstjänsten kom till platsen redan kunnat få ut den 72-åriga kvinna som bodde i lägenheten. Hon fördes omedelbart till sjukhuset men hennes liv gick inte att rädda. Hon avled senare av de svåra brännskador hon ådrog sig.

Badrummet i lägenheten var övertänt, i övrigt fanns inga brandskador i lägenheten.

Nu misstänker polisen att det var en olyckshändelse som orsakade branden.

– Våra tekniker var på plats i fredags och jag väntar på deras utlåtande, men mycket tyder på att det rör sig om en olyckshändelse, eventuellt med levande ljus inblandade, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.

Det var tidigt i fredags morse, vid fyratiden, som räddningstjänsten larmades om en brand i en lägenhet i det tidigare Folkets parkområdet i Skövde. Hemtjänstpersonal hade när räddningstjänsten kom till platsen redan kunnat få ut den 72-åriga kvinna som bodde i lägenheten. Hon fördes omedelbart till sjukhuset men hennes liv gick inte att rädda. Hon avled senare av de svåra brännskador hon ådrog sig.

Badrummet i lägenheten var övertänt, i övrigt fanns inga brandskador i lägenheten.

Nu misstänker polisen att det var en olyckshändelse som orsakade branden.

– Våra tekniker var på plats i fredags och jag väntar på deras utlåtande, men mycket tyder på att det rör sig om en olyckshändelse, eventuellt med levande ljus inblandade, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen.