18 feb 2014 19:38

23 jan 2015 15:39

"Vi har lockat många besökare utifrån i år"

Arenabadet slog nytt rekord under sportlovsveckan med 8 733 besökare.
– Vi har lockat många besökare utifrån i år, säger Emma Edqvist, marknadsansvarig på Arena Skövde.

8 733 besökare under sportlovet var drygt 1 500 fler än förra året, då det rådde bra vinterförhållanden på våra breddgrader. Årets mildväder spelade Arenabadet i händerna, när fler barn och ungdomar sökte sig till inomhusaktiviteter i stället för slalombacken som hade det motigt med båe plusgrader och trasig lift.

– Vädret spelar givetvis in, men oavsett är det en väldigt bra siffra med tanke på att många reser bort under just sportlovet, säger Emma Edqvist.

Toppnoteringen under sportlovsveckan kom på fredagen då Arenabadet hade 1 479 besökare. Rekordet för en enskild besöksdag ligger på 1729 besökare och noterades den 3 januari i år. Annars är höstlovsveckan den mest intensiva på året med upp mot 10 000 besökare. vecka 44 under 2013 lockade som exempel 9 571 besökare.

Lyckade kampanjer

I år har Arena Skövde marknadsfört äventyrsbadet även utanför de skaraborgska kommungränserna och det har gett resultat. En stor del av besökarna under sportlovsveckan åkte till Skövde från Jönköping, Borås och även Göteborg.

– Om man räknar in Habo och Mullsjö så har vi haft lika stor andel besökare från Jönköpingsområdet som från Skövde under vecka 7. Gemensamt för de här orterna som vi har lockat mycket folk ifrån, är att deras egna äventyrsbad börjar bli gamla och slitna. Det är de reaktioner vi fått från besökarna utifrån, säger Edqvist.

8 733 besökare under sportlovet var drygt 1 500 fler än förra året, då det rådde bra vinterförhållanden på våra breddgrader. Årets mildväder spelade Arenabadet i händerna, när fler barn och ungdomar sökte sig till inomhusaktiviteter i stället för slalombacken som hade det motigt med båe plusgrader och trasig lift.

– Vädret spelar givetvis in, men oavsett är det en väldigt bra siffra med tanke på att många reser bort under just sportlovet, säger Emma Edqvist.

Toppnoteringen under sportlovsveckan kom på fredagen då Arenabadet hade 1 479 besökare. Rekordet för en enskild besöksdag ligger på 1729 besökare och noterades den 3 januari i år. Annars är höstlovsveckan den mest intensiva på året med upp mot 10 000 besökare. vecka 44 under 2013 lockade som exempel 9 571 besökare.

Lyckade kampanjer

I år har Arena Skövde marknadsfört äventyrsbadet även utanför de skaraborgska kommungränserna och det har gett resultat. En stor del av besökarna under sportlovsveckan åkte till Skövde från Jönköping, Borås och även Göteborg.

– Om man räknar in Habo och Mullsjö så har vi haft lika stor andel besökare från Jönköpingsområdet som från Skövde under vecka 7. Gemensamt för de här orterna som vi har lockat mycket folk ifrån, är att deras egna äventyrsbad börjar bli gamla och slitna. Det är de reaktioner vi fått från besökarna utifrån, säger Edqvist.