22 feb 2014 11:28

23 jan 2015 15:39

Skrapade hem vinst - för 28 kollegor

Hon skulle egentligen spela på travet men när det blev pengar över köpte Pia Andersson två trisslotter. 28 glada vänner i tipsgänget delar nu på 5,4 miljoner.

Varje vecka spelar 28 vänner, varav många är kollegor på arbetsförmedlingens it-avdelning i Skövde, på Stryktipset eller travet. När det var Pia Anderssons tur att spela vecka 4 blev det pengar över.

– Vi spelar för 280 kronor i veckan men jag kan ju varken hästar eller fotboll så jag brukar säga att jag vill ha något system för ungefär så mycket. Men nu kom vi inte upp i summan så då tog jag två trisslotter också, säger Pia Andersson till SLA.se.

Det visade sig vara ett lyckodrag.

Under lördagsmorgonen stod nämligen Pia Andersson i TV4 och skrapade fram 30 000 kronor i månaden i 15 år. En totalvinst på 5,4 miljoner kronor att dela för de 28 vännerna och kollegorna.

– Det blev en hektisk morgon! Ingen av kollegorna ville följa med till Stockholm men jag är här med min sambo. Vi firade lite under fredagen men i kväll blir det lugnt – då måste vi nog pusta ut, säger Pia Andersson.

De 5,4 miljonerna räcker till nästan 200 000 kronor per person och Svenska spel kommer att portionera ut pengarna till de 28 vännerna under de kommande 15 åren.

– Delad glädje är dubbel glädje och när 28 ska dela på vinsten måste glädjen vara total. Aldrig har så många delat på en trissklövervinst, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel i ett pressmeddelande.

Gänget kunde dessutom dela på de 170 kronor som travspelet gav i vinst. Kanske inte mycket pengar i sammanhanget, men det gav nästan insatsen tillbaka. Förra året, också det i januari, gav travet bättre utdelning. Då kammade gänget hem 600 000 kronor.

– Ja, så vi får se hur det går nästa januari och vad vi ska spela på då, säger Pia Andersson.

Varje vecka spelar 28 vänner, varav många är kollegor på arbetsförmedlingens it-avdelning i Skövde, på Stryktipset eller travet. När det var Pia Anderssons tur att spela vecka 4 blev det pengar över.

– Vi spelar för 280 kronor i veckan men jag kan ju varken hästar eller fotboll så jag brukar säga att jag vill ha något system för ungefär så mycket. Men nu kom vi inte upp i summan så då tog jag två trisslotter också, säger Pia Andersson till SLA.se.

Det visade sig vara ett lyckodrag.

Under lördagsmorgonen stod nämligen Pia Andersson i TV4 och skrapade fram 30 000 kronor i månaden i 15 år. En totalvinst på 5,4 miljoner kronor att dela för de 28 vännerna och kollegorna.

– Det blev en hektisk morgon! Ingen av kollegorna ville följa med till Stockholm men jag är här med min sambo. Vi firade lite under fredagen men i kväll blir det lugnt – då måste vi nog pusta ut, säger Pia Andersson.

De 5,4 miljonerna räcker till nästan 200 000 kronor per person och Svenska spel kommer att portionera ut pengarna till de 28 vännerna under de kommande 15 åren.

– Delad glädje är dubbel glädje och när 28 ska dela på vinsten måste glädjen vara total. Aldrig har så många delat på en trissklövervinst, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska spel i ett pressmeddelande.

Gänget kunde dessutom dela på de 170 kronor som travspelet gav i vinst. Kanske inte mycket pengar i sammanhanget, men det gav nästan insatsen tillbaka. Förra året, också det i januari, gav travet bättre utdelning. Då kammade gänget hem 600 000 kronor.

– Ja, så vi får se hur det går nästa januari och vad vi ska spela på då, säger Pia Andersson.

  • Carl Johan Hjerpe