24 feb 2014 21:00

23 jan 2015 15:39

Järvinen avslutade på Nyeport

När den Sverige-finska veckan avrundades under måndagskvällen var det den svensk-finska kompositören och sångerskan Anna Järvinen som stod för finalnumret.

Den Sverigefinska veckan i Skövde har kantats av flera olika uppträdande med stora namn som Mark Levengood. På Nyeport avslutade Anna Järvinen med att framföra sin musik och berätta lite om sin uppväxt. Järvinen föddes i Helsingfors 1970 och flyttade som sexåring till Sverige med sin mamma. Hennes stora genombrott kom 2007 med soloalbumet Jag fick feeliing. Framträdandet under måndagskvällen skedde i samarbete med Nyeports ungdomsprojekt Alla är vi lika - Alla är vi unika.

– Syftet med projektet är att hitta goda förebilder för ungdomar. Vi tycker att Anna med sin tvåspråkighet har mycket att dela med sig utav. Det finns ju många ungdomar i Skövde som är tvåspråkiga och som kan identifiera sig med detta, förklarar fritidsledare Leif Andersson.

När konserten inleddes hade ett tjugotal personer hade kommit för att se artisten, dock endast ett par ungdomar.

Alkoholism och språk

– Kul att ni kunde komma för att lyssna, konstaterad Järvinen från scenen.

Trots den lilla skaran inledde den rikskända artisten ödmjukt sitt framträdande som hon varvade med sång, berättelser om sig själv och frågor till publiken.

P.S Tjörn var en av låtarna som framfördes under kvällen. Texten i låten handlar delvis om alkoholism, som artisten själv fick uppleva under barndomen, samt om den finska poeten Pentti Saarikoski som under en tid var bosatt på Tjörn.

– Jag hittade en bok med honom i mormors bokhylla när jag var yngre. Jag blev så otroligt tagen av hans språk, ni borde verkligen läsa hans verk, uppmanade Järvinen.

Den Sverigefinska veckan i Skövde har kantats av flera olika uppträdande med stora namn som Mark Levengood. På Nyeport avslutade Anna Järvinen med att framföra sin musik och berätta lite om sin uppväxt. Järvinen föddes i Helsingfors 1970 och flyttade som sexåring till Sverige med sin mamma. Hennes stora genombrott kom 2007 med soloalbumet Jag fick feeliing. Framträdandet under måndagskvällen skedde i samarbete med Nyeports ungdomsprojekt Alla är vi lika - Alla är vi unika.

– Syftet med projektet är att hitta goda förebilder för ungdomar. Vi tycker att Anna med sin tvåspråkighet har mycket att dela med sig utav. Det finns ju många ungdomar i Skövde som är tvåspråkiga och som kan identifiera sig med detta, förklarar fritidsledare Leif Andersson.

När konserten inleddes hade ett tjugotal personer hade kommit för att se artisten, dock endast ett par ungdomar.

Alkoholism och språk

– Kul att ni kunde komma för att lyssna, konstaterad Järvinen från scenen.

Trots den lilla skaran inledde den rikskända artisten ödmjukt sitt framträdande som hon varvade med sång, berättelser om sig själv och frågor till publiken.

P.S Tjörn var en av låtarna som framfördes under kvällen. Texten i låten handlar delvis om alkoholism, som artisten själv fick uppleva under barndomen, samt om den finska poeten Pentti Saarikoski som under en tid var bosatt på Tjörn.

– Jag hittade en bok med honom i mormors bokhylla när jag var yngre. Jag blev så otroligt tagen av hans språk, ni borde verkligen läsa hans verk, uppmanade Järvinen.