26 feb 2014 06:00

23 jan 2015 15:39

"Fruktansvärt bakhalt"

Det var si och så med fästet men Lisa Lindgren tog sig ändå hela vägen mellan Mora och Sälen på söndagens öppna spår.

– Jag höll ett hyfsat jämnt tempo hela vägen men hade en ganska slitig start. Föret var inte till någon fördel, och det tyckte nog alla. Vädret var milt och blött och det var inget fäste alls, säger Lisa Lindgren.

Med tiden 9.01,33 korsade hon mållinjen i söndagens öppna spår.

– Jag baxade in kroppen över målet! Det var fruktansvärt bakhalt. Man fick ta i lite extra men det var pannbenet som gjorde det mesta jobbet.

Bortsett från en slitsam start, och en extra bakhal mil (mellan tredje och fjärde milen), tycker Lisa Lindgren att det blev en behaglig resa i skidspåren.

– Det var jättevackert! Och logistiskt så var det fantastiskt. Det var grymt mycket folk, och i början står man nästan stilla. Man får hålla full koll på stavar och skidor för att undvika masskrockar. Det går inte att släppa fokus en sekund.

Hon klarade sig undan allvarliga incidenter och om hon bara hittar en anledning kan hon tänka sig att åka Vasaloppet igen.

– Det är lätt att bli stressad när det tar tid och står still i den långa starten, men man kan aldrig göra annat än sitt egna lopp – så att hålla sig fokuserad på det i stället för att stressa upp sig tror jag är klokt.

– Jag höll ett hyfsat jämnt tempo hela vägen men hade en ganska slitig start. Föret var inte till någon fördel, och det tyckte nog alla. Vädret var milt och blött och det var inget fäste alls, säger Lisa Lindgren.

Med tiden 9.01,33 korsade hon mållinjen i söndagens öppna spår.

– Jag baxade in kroppen över målet! Det var fruktansvärt bakhalt. Man fick ta i lite extra men det var pannbenet som gjorde det mesta jobbet.

Bortsett från en slitsam start, och en extra bakhal mil (mellan tredje och fjärde milen), tycker Lisa Lindgren att det blev en behaglig resa i skidspåren.

– Det var jättevackert! Och logistiskt så var det fantastiskt. Det var grymt mycket folk, och i början står man nästan stilla. Man får hålla full koll på stavar och skidor för att undvika masskrockar. Det går inte att släppa fokus en sekund.

Hon klarade sig undan allvarliga incidenter och om hon bara hittar en anledning kan hon tänka sig att åka Vasaloppet igen.

– Det är lätt att bli stressad när det tar tid och står still i den långa starten, men man kan aldrig göra annat än sitt egna lopp – så att hålla sig fokuserad på det i stället för att stressa upp sig tror jag är klokt.

  • Carl Johan Hjerpe