26 feb 2014 06:00

23 jan 2015 15:39

Lugnare träning i veckan

Jörgen Ranneberg är inte orolig för helgens väder. Han fokuserar i stället på att ladda med protein, kolhydrater, lugna löppass och tre dagars vila.

Ett stundande träningsläger för löpare – ”det blir säkert tio mil så jag kan inte lägga av helt med löpningen” – gör det svårt att fokusera fullt ut på Vasaloppet men det känns riktigt bra, säger Jörgen Ranneberg. Under veckan växlar han successivt över till mer protein och kolhydrater mindre träning.

– Jag har tränat lite långsammare i veckan – jag ska ju inte bygga upp något, bara underhålla. Men jag har min bästa fysiska form nu. Jag började med skidor för tre år sedan och har aldrig åkt Vasaloppet, så egentligen ska jag nog inte ha några större krav på mig. Jag är en amatör, även om jag inte tränar som en.

Sista träningspasset blir torsdag morgon, sedan blir det vila till söndagens startskott. Han hoppas klara av starten utan brutna stavar eller skidor.

– Efter första backen är det nog lugnt. Förhoppningsvis åker jag med likasinnade som kör i samma tempo.

Ett stundande träningsläger för löpare – ”det blir säkert tio mil så jag kan inte lägga av helt med löpningen” – gör det svårt att fokusera fullt ut på Vasaloppet men det känns riktigt bra, säger Jörgen Ranneberg. Under veckan växlar han successivt över till mer protein och kolhydrater mindre träning.

– Jag har tränat lite långsammare i veckan – jag ska ju inte bygga upp något, bara underhålla. Men jag har min bästa fysiska form nu. Jag började med skidor för tre år sedan och har aldrig åkt Vasaloppet, så egentligen ska jag nog inte ha några större krav på mig. Jag är en amatör, även om jag inte tränar som en.

Sista träningspasset blir torsdag morgon, sedan blir det vila till söndagens startskott. Han hoppas klara av starten utan brutna stavar eller skidor.

– Efter första backen är det nog lugnt. Förhoppningsvis åker jag med likasinnade som kör i samma tempo.

  • Carl Johan Hjerpe