04 mar 2014 06:10

23 jan 2015 15:39

Kräver svar från skolchefen

Lundenskolan är sedan måndagen inte en skola utan tre. Nu har Lundenföräldrar tröttnat.
– Alla elever är välkomna, det är skolchefen och skolkarusellen vi vänder oss emot, säger Elin Rantakrans i skolrådet på Lundenskolan.

Lundenskolan har sedan ett och ett halvt år tillbaka även varit skola för eleverna på Billingskolan. De håller till i paviljonger och väntar på att den nya Billingskolan ska stå klar till hösten. Sedan måndagen går även 45 elever från Våmbskolan på Lundenskolan – skolledningen bestämde sig för elevflytten efter mögelproblem på Våmbskolan.

Skolkarusellen har fått föräldrar i skolrådet vid Lundenskolan att reagera.

Har fått nog

– Det här var droppen, nu får det räcka. Vi har länge följt hur elevgrupper flyttas från olika skolor i kommunen till andra, säger Elin Rantakrans, föräldrarepresentant i skolrådet på Lundenskolan.

– Självklart måste Våmbseleverna vara någonstans och jag vill poängtera att de givetvis är välkomna till Lundenskolan. Det är inte eleverna vi vänder oss emot. Men varför ska det vara tre skolor på en?

Skolbiblioteket har blivit till ett klassrum och det ökande elevantalet sliter hårt på gemensamma utrymmen.

– Lokalerna är inte dimensionerade för så många. Jag kan heller inte förstå hur man kan ha en fungerande verksamhet utan ett skolbibliotek. Fler elever innebär också ett pussel för att få ihop verksamheten, inte minst mattiderna – en del tvingas nu äta lunch väldigt tidigt eller väldigt sent.

Skolchefen kritiseras

Föräldrarna noterar också ett extra slitage på skolgården.

– Det är ju alltid barn där så det är klart att det slits kraftigt på den. Men vi är inte ens lovade att den görs i ordning till höstterminen.

Elin Rantakrans säger att uppgifterna om Våmbslevernas flytt till Lundenskolan fick de via en artikel i SLA och därefter togs frågan upp på ett skolrådsmöte.

– Jag blev upprörd och så även många andra föräldrar. Det är mot skolchefen Anna Sundström och skolpolitiken i Skövde vi riktar vår kritik. Jag anser dessutom att skolförvaltningen visar nonchalans – skolchefen är aldrig anträffbar när man söker henne.

Nu har föräldrarna sammanfattat ett öppet brev till Anna Sundström där de kräver svar.

– Personal och rektor på Lundenskolan gör ett toppenjobb – trots att de inte ens har ett riktigt personalrum – men vi anser att skolchefen måste förklara hur detta ska fungera. Jag vet att det ”bara” rör sig om en halv termin, men för de små barnen är detta en lång tid.

Lundenskolan har sedan ett och ett halvt år tillbaka även varit skola för eleverna på Billingskolan. De håller till i paviljonger och väntar på att den nya Billingskolan ska stå klar till hösten. Sedan måndagen går även 45 elever från Våmbskolan på Lundenskolan – skolledningen bestämde sig för elevflytten efter mögelproblem på Våmbskolan.

Skolkarusellen har fått föräldrar i skolrådet vid Lundenskolan att reagera.

Har fått nog

– Det här var droppen, nu får det räcka. Vi har länge följt hur elevgrupper flyttas från olika skolor i kommunen till andra, säger Elin Rantakrans, föräldrarepresentant i skolrådet på Lundenskolan.

– Självklart måste Våmbseleverna vara någonstans och jag vill poängtera att de givetvis är välkomna till Lundenskolan. Det är inte eleverna vi vänder oss emot. Men varför ska det vara tre skolor på en?

Skolbiblioteket har blivit till ett klassrum och det ökande elevantalet sliter hårt på gemensamma utrymmen.

– Lokalerna är inte dimensionerade för så många. Jag kan heller inte förstå hur man kan ha en fungerande verksamhet utan ett skolbibliotek. Fler elever innebär också ett pussel för att få ihop verksamheten, inte minst mattiderna – en del tvingas nu äta lunch väldigt tidigt eller väldigt sent.

Skolchefen kritiseras

Föräldrarna noterar också ett extra slitage på skolgården.

– Det är ju alltid barn där så det är klart att det slits kraftigt på den. Men vi är inte ens lovade att den görs i ordning till höstterminen.

Elin Rantakrans säger att uppgifterna om Våmbslevernas flytt till Lundenskolan fick de via en artikel i SLA och därefter togs frågan upp på ett skolrådsmöte.

– Jag blev upprörd och så även många andra föräldrar. Det är mot skolchefen Anna Sundström och skolpolitiken i Skövde vi riktar vår kritik. Jag anser dessutom att skolförvaltningen visar nonchalans – skolchefen är aldrig anträffbar när man söker henne.

Nu har föräldrarna sammanfattat ett öppet brev till Anna Sundström där de kräver svar.

– Personal och rektor på Lundenskolan gör ett toppenjobb – trots att de inte ens har ett riktigt personalrum – men vi anser att skolchefen måste förklara hur detta ska fungera. Jag vet att det ”bara” rör sig om en halv termin, men för de små barnen är detta en lång tid.