10 mar 2014 04:00

23 jan 2015 15:39

Carl pluggar med racer-fart

Hur är det att plugga till körkort egentligen? Är det skrämmande att köra bil? Uppslaget har träffat Carl Appelgren, 18 år som siktar på att få sitt körkort inom kort.

Behöver man ha körkort? Det tycker Carl. Han anser att det fortfarande finns ett behov för honom att kunna köra bil. Redan som liten bestämde han sig för att så fort han fyllde arton skulle han ta körkort.

– Speciellt kan det vara bra att ha när jag till exempel ska någonstans och spela, och det inte går några bussar.

Carl spelar trombon och åker till många olika ställen för att uppträda.

– Det gör kanske också att man känner sig mer självständig sen när man tagit körkort och inte behöver be mamma och pappa om skjuts längre, säger han och skrattar.

Stressiga situationer jobbigast

Det jobbigaste med att köra i trafik tycker Carl är när det händer många saker på samma gång. Annars tycker han att det går bra att köra bil. Han har valt att köpa ett paketerbjudande på en trafikskola i Skövde där det ingår tio körlektioner och han har använt fem av dem. När det kommer till teorin har trafikskolan teorikurser och han försöker läsa några sidor om dagen i teoriboken. Han hade egentligen tänkt köra upp när han fyllde i februari, men det fanns inga tider för att göra risktvåan förrän i vår.

– Mitt bästa tips är att se till att man har allting klart innan man fyller, tillägger han och ler.

Behöver man ha körkort? Det tycker Carl. Han anser att det fortfarande finns ett behov för honom att kunna köra bil. Redan som liten bestämde han sig för att så fort han fyllde arton skulle han ta körkort.

– Speciellt kan det vara bra att ha när jag till exempel ska någonstans och spela, och det inte går några bussar.

Carl spelar trombon och åker till många olika ställen för att uppträda.

– Det gör kanske också att man känner sig mer självständig sen när man tagit körkort och inte behöver be mamma och pappa om skjuts längre, säger han och skrattar.

Stressiga situationer jobbigast

Det jobbigaste med att köra i trafik tycker Carl är när det händer många saker på samma gång. Annars tycker han att det går bra att köra bil. Han har valt att köpa ett paketerbjudande på en trafikskola i Skövde där det ingår tio körlektioner och han har använt fem av dem. När det kommer till teorin har trafikskolan teorikurser och han försöker läsa några sidor om dagen i teoriboken. Han hade egentligen tänkt köra upp när han fyllde i februari, men det fanns inga tider för att göra risktvåan förrän i vår.

– Mitt bästa tips är att se till att man har allting klart innan man fyller, tillägger han och ler.

  • Lisa Andersson