10 mar 2014 17:59

23 jan 2015 15:40

Nya mötesplatser på GSP

Legovägg, skateboardramp och ny restaurang är några av de sju projekt som ska färdigställas kring Gothia science park under våren.
–Mycket handlar om att ge och ta inom miljön, säger Kenneth Alfelt, som är ansvarig för service inom GSP.

Miljön omkring Gothia science park ska rustas upp. Fyra utomhus- och tre inomhusprojekt drar i gång, och avslutas, under våren och meningen är att skapa flera kreativa mötesplatser för de 700 personer som jobbar i parken.

– Tanken är att man ska kunna ta ett kort avbrott när man har kört fast i jobbet och gå och spela lite bordtennis, läsa lite, ta en promenad eller åka lite skateboard och sedan kunna återvända tio minuter senare med fräscha tankar, säger Kenneth Alfelt.

Mysfaktor

I anslutning till GSP-byggnaden som kallas för Växthuset kommer det att hända mycket. En trädgård ska utformas, liksom en grillstuga för 20-talet personer och ett ”riktigt” växthus i glas.

– Det blir wi-fi utomhus och gott kaffe plus wi-fi blir framgång. Det blir en otvungen mötesplats och det tror vi får saker att hända. Några av spelutvecklarna i parken har tagit på sig ansvaret för växthuset, och det är lite det som teknikparken bygger på – du tar och du ger, säger Kenneth Alfelt.

I glas-växthuset kommer bland annat kryddor och örter att odlas, och de ska användas i den nya restaurangen.

– Det blir ett kök men grundtanken är att man ska kunna hitta enklare föda utan att behöva köpa chips och cola. Det ska vara lite mer mysfaktor över restaurangen, berättar Kenneth Alfelt.

Bibliotek

I grillstugan, som än så länge är på idéstadiet, kan man annars laga till sin egna måltid. Mellan byggnaderna E8 och Tegelbruket kommer en actionyta med ramp för skateboard och BMX och liknande att byggas, och inne i Växthuset kommer en föränderlig Legovägg att finnas.

Där ska också ett bibliotek byggas upp.

– Det blir kokböcker och manualer och vad man nu vill lämna. Ofta läser man en bok en gång och så blir den stående hemma. Nu kan man lämna den här när man har läst färdigt.

Ambitionen är att de sju projekten ska vara färdiga i maj månad.

Miljön omkring Gothia science park ska rustas upp. Fyra utomhus- och tre inomhusprojekt drar i gång, och avslutas, under våren och meningen är att skapa flera kreativa mötesplatser för de 700 personer som jobbar i parken.

– Tanken är att man ska kunna ta ett kort avbrott när man har kört fast i jobbet och gå och spela lite bordtennis, läsa lite, ta en promenad eller åka lite skateboard och sedan kunna återvända tio minuter senare med fräscha tankar, säger Kenneth Alfelt.

Mysfaktor

I anslutning till GSP-byggnaden som kallas för Växthuset kommer det att hända mycket. En trädgård ska utformas, liksom en grillstuga för 20-talet personer och ett ”riktigt” växthus i glas.

– Det blir wi-fi utomhus och gott kaffe plus wi-fi blir framgång. Det blir en otvungen mötesplats och det tror vi får saker att hända. Några av spelutvecklarna i parken har tagit på sig ansvaret för växthuset, och det är lite det som teknikparken bygger på – du tar och du ger, säger Kenneth Alfelt.

I glas-växthuset kommer bland annat kryddor och örter att odlas, och de ska användas i den nya restaurangen.

– Det blir ett kök men grundtanken är att man ska kunna hitta enklare föda utan att behöva köpa chips och cola. Det ska vara lite mer mysfaktor över restaurangen, berättar Kenneth Alfelt.

Bibliotek

I grillstugan, som än så länge är på idéstadiet, kan man annars laga till sin egna måltid. Mellan byggnaderna E8 och Tegelbruket kommer en actionyta med ramp för skateboard och BMX och liknande att byggas, och inne i Växthuset kommer en föränderlig Legovägg att finnas.

Där ska också ett bibliotek byggas upp.

– Det blir kokböcker och manualer och vad man nu vill lämna. Ofta läser man en bok en gång och så blir den stående hemma. Nu kan man lämna den här när man har läst färdigt.

Ambitionen är att de sju projekten ska vara färdiga i maj månad.

  • Carl Johan Hjerpe