13 mar 2014 16:25

23 jan 2015 15:40

Uppskattat bidrag till barn- och ungdomsföreningar

Pengar som ska ge barn möjlighet att uppleva något roligt. Det är tanken med de 60 000 kronor som Rädda barnen i Skövde nu delat ut.

Det var 10 000 varmt välkomna kronor som de sex föreningarna tog emot var på biblioteket i södra Ryd under torsdagen. Pengarna som Rädda barnen i Skövde samlat in genom lucia, julmarknad och nu senast en modevisning.

– Det känns väldigt roligt. Att det kommer till sådana ställen där många inte känner till problematiken, säger Ann-Louise Pettersson, ordförande för Rädda barnen i Skövde.

Stockholmsresa

Kvinnohuset Tranan, Biblioteket i Ryd, Barn i sorg, Unga föräldrar, Ellen/Allan och ensamkommande flyktingbarn är de föreningar som fick dela på 2013 års insamling. Pengar som inte ingår i den ordinarie budgeten och som gör att man i föreningarna kan hitta på roliga saker. En introduktionsresa för flyktingbarn till Stockholm med besök i riksdagen, ett besök på Liseberg och gratis böcker är några av de aktiviteter som pengarna planeras gå till.

Barnen är viktigast

Ansvaret för insamlingen av de så kallade luciapengarna delas vartannat år mellan Rädda barnen och Röda korset i Skövde. Summan brukar bli ungefär lika stor varje år men utdelningen kan variera. Vid större katastrofer i världen skänks en stor del pengarna till hjälparbete men annars går alla pengar till barn och ungdomsföreningar i Skövde kommun.

– Det är viktigt att det går till Skövde kommun och att det går till barnen för barnen är de viktigaste, säger Ann-Louise Pettersson.

Det var 10 000 varmt välkomna kronor som de sex föreningarna tog emot var på biblioteket i södra Ryd under torsdagen. Pengarna som Rädda barnen i Skövde samlat in genom lucia, julmarknad och nu senast en modevisning.

– Det känns väldigt roligt. Att det kommer till sådana ställen där många inte känner till problematiken, säger Ann-Louise Pettersson, ordförande för Rädda barnen i Skövde.

Stockholmsresa

Kvinnohuset Tranan, Biblioteket i Ryd, Barn i sorg, Unga föräldrar, Ellen/Allan och ensamkommande flyktingbarn är de föreningar som fick dela på 2013 års insamling. Pengar som inte ingår i den ordinarie budgeten och som gör att man i föreningarna kan hitta på roliga saker. En introduktionsresa för flyktingbarn till Stockholm med besök i riksdagen, ett besök på Liseberg och gratis böcker är några av de aktiviteter som pengarna planeras gå till.

Barnen är viktigast

Ansvaret för insamlingen av de så kallade luciapengarna delas vartannat år mellan Rädda barnen och Röda korset i Skövde. Summan brukar bli ungefär lika stor varje år men utdelningen kan variera. Vid större katastrofer i världen skänks en stor del pengarna till hjälparbete men annars går alla pengar till barn och ungdomsföreningar i Skövde kommun.

– Det är viktigt att det går till Skövde kommun och att det går till barnen för barnen är de viktigaste, säger Ann-Louise Pettersson.

  • Ellen Borell