14 mar 2014 13:15

23 jan 2015 15:40

Leila Khammari drivs av nyfikenhet

– Jag har alltid varit nyfiken, velat veta hur saker fungerar! Leila Khammari, vd för Lichron, har tilldelats Skövdecenterns pris för kvinnligt entreprenörskap, bland annat för sin ”fantastiska drivkraft och sin inspirationsförmåga”.

Kvinnor som sticker ut och brinner för entreprenörskap. Den beskrivningen passar väl in på Leila Khammari, vd för Lichron teknik och Lichrons teknikgymnasium – och krönikör i SLA. Under fredagen hade hon planerat för ett möte med kommunalrådet Leif Walterum (C) på Lichron i Aspelundsområdet. Men när Leila också upptäckte att Paula Bäckman, gruppledare för C i Skövde, var med såg hon överraskad ut.

– Vi är här av en speciell anledning. Du har tilldelats Centerpartiet i Skövdes pris för kvinnligt entreprenörskap 2014! avslöjade Leif Walterum och blommor, ett diplom och ett presentkort överräcktes.

Leila blev så klart väldigt glad och när hon läste motiveringen på diplomet kände hon sig extra stolt: ”Med sin fantastiska drivkraft och sin inspirationsförmåga för många, inte minst unga, är Leila Khammari en god kvinnlig förebild i en annars mansdominerad teknikvärld. Leilas engagemang för att locka ungdomar till de internationellt konkurrensutsatta teknikföretagen är viktiga för att Skövde och Västsverige ska ha en fortsatt stark världsposition inom industriell tillverkning”.

Att hon brinner för teknik råder ingen tvekan om – dagen till ära hade hon dessutom en t-shirt med en text som tydligt gjorde klart exakt hur mycket hon tycker om teknik. Och intresset för teknik och entreprenörskap skapades tidigt.

– Jag har alltid velat ta reda på hur saker fungerar och tillverkas och har också alltid haft ett sug för att göra saker själv. När jag som barn sålde frön och jultidningar till grannar eller hembakt bröd på torget kände jag entreprenörsandan. Folk som köpte av mig trodde ju på min idé.

– Ni kan göra precis vad ni vill! Tro på era idéer! Det är vad jag vill få ungdomarna i dag att förstå.

Så talar förstås en sann entreprenör, nu också prisbelönad.

Kvinnor som sticker ut och brinner för entreprenörskap. Den beskrivningen passar väl in på Leila Khammari, vd för Lichron teknik och Lichrons teknikgymnasium – och krönikör i SLA. Under fredagen hade hon planerat för ett möte med kommunalrådet Leif Walterum (C) på Lichron i Aspelundsområdet. Men när Leila också upptäckte att Paula Bäckman, gruppledare för C i Skövde, var med såg hon överraskad ut.

– Vi är här av en speciell anledning. Du har tilldelats Centerpartiet i Skövdes pris för kvinnligt entreprenörskap 2014! avslöjade Leif Walterum och blommor, ett diplom och ett presentkort överräcktes.

Leila blev så klart väldigt glad och när hon läste motiveringen på diplomet kände hon sig extra stolt: ”Med sin fantastiska drivkraft och sin inspirationsförmåga för många, inte minst unga, är Leila Khammari en god kvinnlig förebild i en annars mansdominerad teknikvärld. Leilas engagemang för att locka ungdomar till de internationellt konkurrensutsatta teknikföretagen är viktiga för att Skövde och Västsverige ska ha en fortsatt stark världsposition inom industriell tillverkning”.

Att hon brinner för teknik råder ingen tvekan om – dagen till ära hade hon dessutom en t-shirt med en text som tydligt gjorde klart exakt hur mycket hon tycker om teknik. Och intresset för teknik och entreprenörskap skapades tidigt.

– Jag har alltid velat ta reda på hur saker fungerar och tillverkas och har också alltid haft ett sug för att göra saker själv. När jag som barn sålde frön och jultidningar till grannar eller hembakt bröd på torget kände jag entreprenörsandan. Folk som köpte av mig trodde ju på min idé.

– Ni kan göra precis vad ni vill! Tro på era idéer! Det är vad jag vill få ungdomarna i dag att förstå.

Så talar förstås en sann entreprenör, nu också prisbelönad.