14 mar 2014 15:37

23 jan 2015 15:40

Ny soldatförening fixade pilotprojekt

Vad har Skövde att erbjuda nyanställda soldater på Trängregementet och P4?
– Det ska vi ta reda på nu, säger Adam Persson och Carl Larsson efter att ha tagit emot kommunens nya ”Prova Skövde”-paket med erbjudanden och rabatter riktade mot soldater.

De båda P4-soldaterna från Örebro respektive Jönköping har bott i Skövde i drygt ett år, men ingen utav dem säger sig vara riktigt bekant med staden ännu. Därför kom fredagens utdelning av ”Prova Skövde”-paketet, med erbjudanden och checkar till bland annat Arena Skövde, Billingens fritidsområde och Kulturhuset mycket lägligt.

– Hittills har vi haft fullt upp men nu när man är varm i kläderna så finns det både mer tid och möjlighet. Stadskärnan är ganska gemytlig och det är lite större än vad jag trodde innan, men så mycket mer än centrum och arenan har jag inte sett, säger Adam.

Ny soldatförening

Initiativet till Soldatrabatten kommer från nybildade Skaraborgs soldatförening som från och nu också har tillgång till en egen och nyrenoverad mässlokal på Skövde soldathems övervåning. Föreningen organiserar soldater från P4, Trängregementet, K3 och F7 och syftet är att skapa gemenskap och samhörighet, och jobba aktivt med frågor kring boende, fritid och andra gemensamma aktiviteter.

– Många är nyinflyttade och känner ingen när de kommer hit, och då är det viktigt att ha en samlingspunkt där man kan träffas och lära kanna varandra utanför tjänsten. Att få det här paketet gör det också lättare att upptäcka och trivas sin nya hemstad, säger Jenny Ivarsson, kassör i soldatföreningen.

Fler målgrupper

Paketet har tagits fram inom ramen för Försvarsmaktsråd Skaraborg, där kommunerna samarbetar långsiktigt inom försvarsfrågor. För såväl regementena som Skövdes del är det av stor vikt att soldaterna trivs och bosätter sig här, vilket ökar chanserna till att soldaterna fullföljer sina anställningskontrakt.

– Det här liknar det vi tidigare erbjudit våra studenter, och det finns säkert fler målgrupper vi kan nå ut till med liknande paket, säger Annelie Bjerkne, samhällsstrateg på Skövde kommun.

De båda P4-soldaterna från Örebro respektive Jönköping har bott i Skövde i drygt ett år, men ingen utav dem säger sig vara riktigt bekant med staden ännu. Därför kom fredagens utdelning av ”Prova Skövde”-paketet, med erbjudanden och checkar till bland annat Arena Skövde, Billingens fritidsområde och Kulturhuset mycket lägligt.

– Hittills har vi haft fullt upp men nu när man är varm i kläderna så finns det både mer tid och möjlighet. Stadskärnan är ganska gemytlig och det är lite större än vad jag trodde innan, men så mycket mer än centrum och arenan har jag inte sett, säger Adam.

Ny soldatförening

Initiativet till Soldatrabatten kommer från nybildade Skaraborgs soldatförening som från och nu också har tillgång till en egen och nyrenoverad mässlokal på Skövde soldathems övervåning. Föreningen organiserar soldater från P4, Trängregementet, K3 och F7 och syftet är att skapa gemenskap och samhörighet, och jobba aktivt med frågor kring boende, fritid och andra gemensamma aktiviteter.

– Många är nyinflyttade och känner ingen när de kommer hit, och då är det viktigt att ha en samlingspunkt där man kan träffas och lära kanna varandra utanför tjänsten. Att få det här paketet gör det också lättare att upptäcka och trivas sin nya hemstad, säger Jenny Ivarsson, kassör i soldatföreningen.

Fler målgrupper

Paketet har tagits fram inom ramen för Försvarsmaktsråd Skaraborg, där kommunerna samarbetar långsiktigt inom försvarsfrågor. För såväl regementena som Skövdes del är det av stor vikt att soldaterna trivs och bosätter sig här, vilket ökar chanserna till att soldaterna fullföljer sina anställningskontrakt.

– Det här liknar det vi tidigare erbjudit våra studenter, och det finns säkert fler målgrupper vi kan nå ut till med liknande paket, säger Annelie Bjerkne, samhällsstrateg på Skövde kommun.