14 mar 2014 16:57

23 jan 2015 15:40

Öppet hus för blivande studenter

Studenter och personal vid Högskolan i Skövde presenterade under fredagen verksamheten för 500-talet nuvarande och tidigare gymnasieelever. Under lördagen fortsätter det öppna huset.

Under fredagen och lördagen arrangerar högskolan informationsdagar då skolans utbud av utbildningar och kurser presenteras. Besökarna får också veta hur campus fungerar liksom hur bostadssituationen ser ut.

– Under fredagen har 500-talet gymnasieelever, främst från Skaraborg, anmält att de ska komma. Lördagen har vi för att alla andra också ska kunna komma, de som är yrkesverksamma kanske inte kan dagtid under veckan, säger Maria Kvarnmarker, som ansvarar för informationsdagarna på högskolan.

Tidaholmare

Tidaholmarna Amanda Lundeskog och Emma Hermansson var två av alla som besökte skolan under fredagen. De tog studenten förra året och har båda planer på att läsa ekonomi.

– Ekonomi är en bred utbildning och inom alla företag finns det ekonomer, säger Emma Hermansson.

De lyssnade till ett seminarium där studenter berättade om utbildningarna inom ekonomi och handel och efteråt förhörde de sig lite mer om de olika inriktningarna. Programansvariga Cecilia Gillgren svarade på deras frågor och både Amanda Lundeskog och Emma Hermansson funderar nu på att söka in till högskolan.

– Det var bra, vi fick mycket information och svar på funderingar kring utbildningen, säger Amanda Lundeskog.

Under fredagen och lördagen arrangerar högskolan informationsdagar då skolans utbud av utbildningar och kurser presenteras. Besökarna får också veta hur campus fungerar liksom hur bostadssituationen ser ut.

– Under fredagen har 500-talet gymnasieelever, främst från Skaraborg, anmält att de ska komma. Lördagen har vi för att alla andra också ska kunna komma, de som är yrkesverksamma kanske inte kan dagtid under veckan, säger Maria Kvarnmarker, som ansvarar för informationsdagarna på högskolan.

Tidaholmare

Tidaholmarna Amanda Lundeskog och Emma Hermansson var två av alla som besökte skolan under fredagen. De tog studenten förra året och har båda planer på att läsa ekonomi.

– Ekonomi är en bred utbildning och inom alla företag finns det ekonomer, säger Emma Hermansson.

De lyssnade till ett seminarium där studenter berättade om utbildningarna inom ekonomi och handel och efteråt förhörde de sig lite mer om de olika inriktningarna. Programansvariga Cecilia Gillgren svarade på deras frågor och både Amanda Lundeskog och Emma Hermansson funderar nu på att söka in till högskolan.

– Det var bra, vi fick mycket information och svar på funderingar kring utbildningen, säger Amanda Lundeskog.

  • Carl Johan Hjerpe