14 mar 2014 15:56

23 jan 2015 15:40

Öppet hus på Skövde konstskola

Vad gör man på en konstskola? Elever på Skövde konstskola låter i helgen nyfikna besökare ta del av hur de arbetar.

Det är inte bara högskolan i Skövde som har öppet hus i helgen. Även Skövde konstskola öppnar upp sina lokaler för nyfikna besökare. För första gången på tio år ges möjligheten att, innan linjens sista ansökningsdag, få kika runt i ateljéerna i Rosa huset. Tidigare har skolan haft en elevutställning i maj varje år men Björne Åslund, lärare och linjeledare på Skövde konstskola, tror att det är viktigt att folk även får en möjlighet att se vad linjen verkligen innebär. Något som han tror att en medverkan på öppet hus på högskolan i Skövde kan ge.

– Att marknadsföra sig på högskolan är relevant och viktigt, säger Björne Åslund.

Viktor Kadziolka som är elev på skolan tror också att det är bra att marknadsföra konstskolan lite mer.

– Jag tror att det är bra, då vet folk att den faktiskt finns, säger Viktor Kadziolka.

Blandade åldrar

Skövde konsthögskola hör till Hellidens folkhögskola i Tidaholm och är en högskoleförberedande linje. Av eleverna kommer vissa direkt från gymnasiet medan vissa är har hunnit passera 70 år.

– Det är olika varför folk söker. Alla vill inte bli konstnärer. Vissa vill bara ha en paus i livet medan vissa är jätteambitiösa och vill göra en karriär, säger Viktor Kadziolka.

Just blandningen av åldrar tror läraren Björne Åslund är en av linjens styrkor men att det är väldigt viktigt att nå den yngre gruppen. Därför hoppas han på att beslutet att marknadsföra sig på öppet hus på högskolan i Skövde och i de egna lokalerna ger resultat.

– Men det återstår att se.

Det är inte bara högskolan i Skövde som har öppet hus i helgen. Även Skövde konstskola öppnar upp sina lokaler för nyfikna besökare. För första gången på tio år ges möjligheten att, innan linjens sista ansökningsdag, få kika runt i ateljéerna i Rosa huset. Tidigare har skolan haft en elevutställning i maj varje år men Björne Åslund, lärare och linjeledare på Skövde konstskola, tror att det är viktigt att folk även får en möjlighet att se vad linjen verkligen innebär. Något som han tror att en medverkan på öppet hus på högskolan i Skövde kan ge.

– Att marknadsföra sig på högskolan är relevant och viktigt, säger Björne Åslund.

Viktor Kadziolka som är elev på skolan tror också att det är bra att marknadsföra konstskolan lite mer.

– Jag tror att det är bra, då vet folk att den faktiskt finns, säger Viktor Kadziolka.

Blandade åldrar

Skövde konsthögskola hör till Hellidens folkhögskola i Tidaholm och är en högskoleförberedande linje. Av eleverna kommer vissa direkt från gymnasiet medan vissa är har hunnit passera 70 år.

– Det är olika varför folk söker. Alla vill inte bli konstnärer. Vissa vill bara ha en paus i livet medan vissa är jätteambitiösa och vill göra en karriär, säger Viktor Kadziolka.

Just blandningen av åldrar tror läraren Björne Åslund är en av linjens styrkor men att det är väldigt viktigt att nå den yngre gruppen. Därför hoppas han på att beslutet att marknadsföra sig på öppet hus på högskolan i Skövde och i de egna lokalerna ger resultat.

– Men det återstår att se.

  • Ellen Borell