14 mar 2014 19:08

23 jan 2015 15:40

Spelar på Svenska teatern i Helsingfors

Jonna Sandén byter Göteborg mot Helsingfors i höst. Där ska hon spela i Mamma Mia! på Svenska teatern.
– Det känns helt fantastiskt, säger hon.

Under fredagen blev det offentligt vilka som fått rollerna i Mamma Mia! på Svenska teatern i Helsingfors. Jonna Sandén från Skövde är en av dem. Just nu går hon tredje och sista året på Performing Arts School i Göteborg.

– Det har varit lite klurigt att hålla det här hemligt, säger Jonna som vetat om det sedan sent i höstas.

När det blev känt strömmade det in meddelanden till hennes telefon. Hon hade väntat sig att de närmaste kompisarna skulle höra av sig. Men även många bekanta gjorde det.

Stor grej

– Det är väldigt en stor grej. När de ringde och sa att jag kommit med kunde jag inte sluta le. Nu har jag fått tillbaka den känslan: Shit, det är verkligen på riktigt!

Jonna har sju olika ensembleroller i föreställningen.

– Jag har ingen fast roll. Det är olika för varje gång om någon är ledig, sjuk eller skadad. Ibland kan jag få veta långt i förväg, men det kan vara dagen innan, en timme innan eller mitt under en föreställning om någon skadar sig. Så jag måste alltid vara på plats och redo att hoppa in.

Hur är det att lära sig sju roller?

– Det blir en utmaning. Jag tror inte det blir svårt med dansstegen. Det svåra är tekniska saker, var ska jag gå in, var ska jag lägga den och den saken. Jag får ha olika fack i huvudet för varje roll.

I maj åker Jonna till Helsingfors för sånginstudering i tre veckor. Första augusti går flyttlasset och 27 september är det premiär.

– Jag har kontrakt på ett och ett halvt år, så det är väldigt länge. Det blir roligt, det är sex föreställningar i veckan.

Hur känns det att flytta till Finland?

– Lite läskigt. Det känns som jag alltid börjar om efter tre år. När jag började gymnasiet gick jag i Skara och kände ingen. Efter det flyttade jag till Göteborg och kände inte heller någon. Men det brukar alltid bli jättebra och Finland är ju inte så långt bort.

Under fredagen blev det offentligt vilka som fått rollerna i Mamma Mia! på Svenska teatern i Helsingfors. Jonna Sandén från Skövde är en av dem. Just nu går hon tredje och sista året på Performing Arts School i Göteborg.

– Det har varit lite klurigt att hålla det här hemligt, säger Jonna som vetat om det sedan sent i höstas.

När det blev känt strömmade det in meddelanden till hennes telefon. Hon hade väntat sig att de närmaste kompisarna skulle höra av sig. Men även många bekanta gjorde det.

Stor grej

– Det är väldigt en stor grej. När de ringde och sa att jag kommit med kunde jag inte sluta le. Nu har jag fått tillbaka den känslan: Shit, det är verkligen på riktigt!

Jonna har sju olika ensembleroller i föreställningen.

– Jag har ingen fast roll. Det är olika för varje gång om någon är ledig, sjuk eller skadad. Ibland kan jag få veta långt i förväg, men det kan vara dagen innan, en timme innan eller mitt under en föreställning om någon skadar sig. Så jag måste alltid vara på plats och redo att hoppa in.

Hur är det att lära sig sju roller?

– Det blir en utmaning. Jag tror inte det blir svårt med dansstegen. Det svåra är tekniska saker, var ska jag gå in, var ska jag lägga den och den saken. Jag får ha olika fack i huvudet för varje roll.

I maj åker Jonna till Helsingfors för sånginstudering i tre veckor. Första augusti går flyttlasset och 27 september är det premiär.

– Jag har kontrakt på ett och ett halvt år, så det är väldigt länge. Det blir roligt, det är sex föreställningar i veckan.

Hur känns det att flytta till Finland?

– Lite läskigt. Det känns som jag alltid börjar om efter tre år. När jag började gymnasiet gick jag i Skara och kände ingen. Efter det flyttade jag till Göteborg och kände inte heller någon. Men det brukar alltid bli jättebra och Finland är ju inte så långt bort.