18 mar 2014 08:18

23 jan 2015 15:40

Rättegången mot ungdomsledare inleds

Rättegången mot ungdomsledaren från Skövde som är åtalad misstänkt för tre fall av våldtäkt, ett fall av försök till våldtäkt, och ett stort antal fall av grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till samma brott, inleds vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde på tisdagsförmiddagen.

Redan i maj förra året kunde SLA avslöja att mannen hade polisanmälts och också stängts av från den förening i Skövde där han arbetade med ungdomar. Föräldrar med barn i föreningen kontaktade polisen och det var också startskottet på en utredning som sedan dess har vuxit enormt och blivit mycket uppmärksammad. Mannen häktades den 23 september misstänkt för våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till samma brott. Därefter har utredningen svällt ytterligare.

När åtalet kom för två veckor sedan var det mycket omfattande. Det finns 18 målsägande, några av dem har utsatts för fler än ett brott. Flertalet av dem var 14 år när brotten begicks, en av dem var bara 12 år.

Rättegången beräknas ta sex dagar och avslutas den 11 april.

Redan i maj förra året kunde SLA avslöja att mannen hade polisanmälts och också stängts av från den förening i Skövde där han arbetade med ungdomar. Föräldrar med barn i föreningen kontaktade polisen och det var också startskottet på en utredning som sedan dess har vuxit enormt och blivit mycket uppmärksammad. Mannen häktades den 23 september misstänkt för våldtäkt mot barn och utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till samma brott. Därefter har utredningen svällt ytterligare.

När åtalet kom för två veckor sedan var det mycket omfattande. Det finns 18 målsägande, några av dem har utsatts för fler än ett brott. Flertalet av dem var 14 år när brotten begicks, en av dem var bara 12 år.

Rättegången beräknas ta sex dagar och avslutas den 11 april.