18 mar 2014 15:35

23 jan 2015 15:40

Skövde Rotaryklubb hjälper Lyktan

Kläder, skor och husgeråd. På tisdagen fyllde Skövde Rotaryklubb flera bilar med saker till behövande flyktingar.

Medlemmar i Skövde Rotaryklubb bar under tisdagsförmiddagen in kasse efter kasse i tre bilar. Skövde Rotaryklubb och hotell Scandic Billingen har arbetat tillsammans med insamlingen till Lyktan i Skövde. Lyktan är Svenska kyrkan i Skövdes och Frälsningsarméns insamling av bland annat kläder till flyktingar och andra behövande.

– Vi lämnar över alla grejer och kommer att ge en summa pengar till deras lokal, säger Kristina Tiberg som är president i Skövde Rotaryklubb.

Mycket grejer

Allt som samlats in kommer från rotaryklubbens medlemmar. Under en tid har Scandic Billingen lånat ut ett rum där man kunnat förvara grejer som kommit in. Kläder, husgeråd och textilier hör till det som skänkts till insamlingen.

– Jag tror att vi har mycket grejer att lämna, vi har några bilar här och några som jag vet lämnar över direkt. Så det blir nog en hel del.

Medlemmar i Skövde Rotaryklubb bar under tisdagsförmiddagen in kasse efter kasse i tre bilar. Skövde Rotaryklubb och hotell Scandic Billingen har arbetat tillsammans med insamlingen till Lyktan i Skövde. Lyktan är Svenska kyrkan i Skövdes och Frälsningsarméns insamling av bland annat kläder till flyktingar och andra behövande.

– Vi lämnar över alla grejer och kommer att ge en summa pengar till deras lokal, säger Kristina Tiberg som är president i Skövde Rotaryklubb.

Mycket grejer

Allt som samlats in kommer från rotaryklubbens medlemmar. Under en tid har Scandic Billingen lånat ut ett rum där man kunnat förvara grejer som kommit in. Kläder, husgeråd och textilier hör till det som skänkts till insamlingen.

– Jag tror att vi har mycket grejer att lämna, vi har några bilar här och några som jag vet lämnar över direkt. Så det blir nog en hel del.

  • Ellen Borell