20 mar 2014 10:00

23 jan 2015 15:40

Elevbilder visas på sla.se

FOTOTÄVLING: Läsaromröstning på webben i Årets bild

Årets bild i Skövde – den årliga fotoutställningen och tävlingen för kommunens skolelever – kommer i år även att presenteras på sla.se där tidningens läsare kommer att kunna rösta fram en vinnare i respektive kategori.
– Jättekul att bilderna nu får en större publik, säger konstpedagogen Anna Palm.

Det är fjärde året i rad som Årets bild i Skövde arrangeras för kommunens samtliga skolelever, från förskolan och upp till gymnasiet, i ett samarbete mellan Kulturförvaltningen och Skolförvaltningen. Varje elev får lämna in en bild vardera i varje enskild kategori som i är djur och natur, fritid, porträtt och experimentell bild. Samtliga bilder som lämnas in kommer att delta i en digital utställning i Skövde stadshus, men de yngsta eleverna i förskolan och lågstadiet deltar inte i själva fototävlingen där en jury kommer att utse de bilder som senare ska visas upp i tryck.

– Hur barnen och ungdomarna tar bilderna och med vad – mobilen, systemkameran eller ipaden – spelar ingen roll. Det som vi vill uppmuntra är skapandet, fotograferandet och bearbetningen där lärare och elever ges möjlighet att uppnå målen i läroplanen för fotografi och digital överföring, säger Anna Palm.

Webbomröstning

Initiativet till Årets bild togs 2011 av fotografen Peter Asp, då anställd inom skolan men numera webbredaktör på SLA. Nytt för i år är att samtliga bilder kommer att finnas tillgängliga för allmänheten på tidningens webb, sla.se, där läsarna kommer att kunna rösta fram läsarnas vinnare i varje kategori och åldersklass.

– Ett spännande samarbete som ger fler möjlighet att ta del av elevernas bilder, säger Peter Asp.

Bilderna ska vara inskickade till aretsbild@fc.skovde.se senast den 4 april . Tisdagen den 22 april väntar vernissage, priser och utställning av de vinnande bidragen i tryckt form i stadshuset.

Det är fjärde året i rad som Årets bild i Skövde arrangeras för kommunens samtliga skolelever, från förskolan och upp till gymnasiet, i ett samarbete mellan Kulturförvaltningen och Skolförvaltningen. Varje elev får lämna in en bild vardera i varje enskild kategori som i är djur och natur, fritid, porträtt och experimentell bild. Samtliga bilder som lämnas in kommer att delta i en digital utställning i Skövde stadshus, men de yngsta eleverna i förskolan och lågstadiet deltar inte i själva fototävlingen där en jury kommer att utse de bilder som senare ska visas upp i tryck.

– Hur barnen och ungdomarna tar bilderna och med vad – mobilen, systemkameran eller ipaden – spelar ingen roll. Det som vi vill uppmuntra är skapandet, fotograferandet och bearbetningen där lärare och elever ges möjlighet att uppnå målen i läroplanen för fotografi och digital överföring, säger Anna Palm.

Webbomröstning

Initiativet till Årets bild togs 2011 av fotografen Peter Asp, då anställd inom skolan men numera webbredaktör på SLA. Nytt för i år är att samtliga bilder kommer att finnas tillgängliga för allmänheten på tidningens webb, sla.se, där läsarna kommer att kunna rösta fram läsarnas vinnare i varje kategori och åldersklass.

– Ett spännande samarbete som ger fler möjlighet att ta del av elevernas bilder, säger Peter Asp.

Bilderna ska vara inskickade till aretsbild@fc.skovde.se senast den 4 april . Tisdagen den 22 april väntar vernissage, priser och utställning av de vinnande bidragen i tryckt form i stadshuset.