20 mar 2014 08:12

23 jan 2015 15:28

Rättegång mot stöldliga inleds

Rättegången mot de inblandade i den omfattade stöldligan, som polisen lyckades nysta upp under vintern, inleds vid Skaraborgs tingsrätt på torsdagsmorgonen.

En av de tre männen, 28 år gammal, har åtalats misstänkt för ett stort antal grova stölder och för försök till samma brott. Brotten ska ha skett under januari 2013 och november till december samma år – ett 30-tal målsäganden nämns i åtalet. Han har stulit gods till ett sammanlagt värde av nästa en halv miljon kronor.

Ytterligare två män, en 38-åring och en 45-årig man som har sin huvudsakliga bostadsort i Tibro, åtalas misstänka för inblandning, rubriceringen på åtalet mot dem är häleri. Åklagaren anser att de har befattat sig med det stulna godset genom att de gömt det i den 45-årige mannens garage i Tibro. 45-åringen – företrädare för PL fastigheter – åtalas också misstänkt för allvarliga brott mot hyresgäster. Han misstänks ha stulit bland annat möbler och hushållsmaskiner för minst 40 000 kronor för en hyresgäst i april förra året. Han misstänks dessutom för egenmäktigt förfarande och hemfridsbrott mot en annan hyresgäst då han tvingade in denne i bostaden och därefter stal bland annat hemelektronik och smycken.

I februari skrev SLA om den omfattade stöldhärvan som polisen har lyckats nysta upp – inledningsvis tack vare vittnesuppgifter från en privatperson.

Människor i Skövde, Hjo, Tibro, Skara och Mariestad drabbades i januari förra året av inbrott i sina hem – de blev av med smycken, klockor, parfymer, datorer, mobiltelefoner och mycket annat. Misstänkt för stölderna var 28-åringen. Han häktades i sin utevaro för ett år sedan.

Men när han i december förra året försökte göra inbrott i en bostad i Mariestad var den tio månader långa flykten från polisen över. För det var där som en privatperson upptäckte honom och larmade polisen.

Efter gripandet intensifierades utredningen och kom snart att omfatta ytterligare två män, 38-åringen och en 45-åringen. Under torsdagsmorgonen inleds rättegången mot männen. Den avslutas på fredagen.

En av de tre männen, 28 år gammal, har åtalats misstänkt för ett stort antal grova stölder och för försök till samma brott. Brotten ska ha skett under januari 2013 och november till december samma år – ett 30-tal målsäganden nämns i åtalet. Han har stulit gods till ett sammanlagt värde av nästa en halv miljon kronor.

Ytterligare två män, en 38-åring och en 45-årig man som har sin huvudsakliga bostadsort i Tibro, åtalas misstänka för inblandning, rubriceringen på åtalet mot dem är häleri. Åklagaren anser att de har befattat sig med det stulna godset genom att de gömt det i den 45-årige mannens garage i Tibro. 45-åringen – företrädare för PL fastigheter – åtalas också misstänkt för allvarliga brott mot hyresgäster. Han misstänks ha stulit bland annat möbler och hushållsmaskiner för minst 40 000 kronor för en hyresgäst i april förra året. Han misstänks dessutom för egenmäktigt förfarande och hemfridsbrott mot en annan hyresgäst då han tvingade in denne i bostaden och därefter stal bland annat hemelektronik och smycken.

I februari skrev SLA om den omfattade stöldhärvan som polisen har lyckats nysta upp – inledningsvis tack vare vittnesuppgifter från en privatperson.

Människor i Skövde, Hjo, Tibro, Skara och Mariestad drabbades i januari förra året av inbrott i sina hem – de blev av med smycken, klockor, parfymer, datorer, mobiltelefoner och mycket annat. Misstänkt för stölderna var 28-åringen. Han häktades i sin utevaro för ett år sedan.

Men när han i december förra året försökte göra inbrott i en bostad i Mariestad var den tio månader långa flykten från polisen över. För det var där som en privatperson upptäckte honom och larmade polisen.

Efter gripandet intensifierades utredningen och kom snart att omfatta ytterligare två män, 38-åringen och en 45-åringen. Under torsdagsmorgonen inleds rättegången mot männen. Den avslutas på fredagen.