24 mar 2014 17:05

23 jan 2015 15:40

Oklar framtid för Cheapy i Skövde

Bygghandelskedjan Cheapy, med butik i bland annat Skövde, läggs ned. Flertalet av butikerna får nya ägare.

Företaget driver 31 butiker runt om i Sverige och 160-talet anställda berörs av beskedet.

Nedläggningsbeslutet ska ha fattats utifrån det faktum att Cheapy i tuff konkurrens med flera stora andra bygghandelskedjor under en längre tid har kämpat i motvind uppger Aftonbladet. Men företaget ska också under det senaste året ha expanderat kraftigt med åtta nya butiker runt om i Sverige.

Cheapy upphör nu både som kedja och varumärke. Företaget ägs av det danska bolaget DT Group. Men trots nedläggningsbeskedet, innebär det inte att alla anställda blir av med sina arbeten. Elva av butikerna ska tas över av bygghandelskedjan Beijer, som också ägs av danska DT Group. Under måndagen gick Beijer Byggmaterial AB ut med att två av de elva Cheapy-anläggningarna som man köper finns i Mariestad och Lidköping.

Dessutom kommer kedjan Jem & Fix, enligt uppgifter i Aftonbladet, att överta arton av Cheapys butiker. För de anställda i butikerna i Halmstad och Ljungby, och på företagets huvudkontor, ser det värre ut. Där kommer verksamheten att upphöra snarast.

Hur det blir för Skövdebutiken är oklart. SLA sökte under måndagen ansvariga på Jem & Fixs huvudkontor. Dock utan framgång.

Företaget driver 31 butiker runt om i Sverige och 160-talet anställda berörs av beskedet.

Nedläggningsbeslutet ska ha fattats utifrån det faktum att Cheapy i tuff konkurrens med flera stora andra bygghandelskedjor under en längre tid har kämpat i motvind uppger Aftonbladet. Men företaget ska också under det senaste året ha expanderat kraftigt med åtta nya butiker runt om i Sverige.

Cheapy upphör nu både som kedja och varumärke. Företaget ägs av det danska bolaget DT Group. Men trots nedläggningsbeskedet, innebär det inte att alla anställda blir av med sina arbeten. Elva av butikerna ska tas över av bygghandelskedjan Beijer, som också ägs av danska DT Group. Under måndagen gick Beijer Byggmaterial AB ut med att två av de elva Cheapy-anläggningarna som man köper finns i Mariestad och Lidköping.

Dessutom kommer kedjan Jem & Fix, enligt uppgifter i Aftonbladet, att överta arton av Cheapys butiker. För de anställda i butikerna i Halmstad och Ljungby, och på företagets huvudkontor, ser det värre ut. Där kommer verksamheten att upphöra snarast.

Hur det blir för Skövdebutiken är oklart. SLA sökte under måndagen ansvariga på Jem & Fixs huvudkontor. Dock utan framgång.