26 mar 2014 17:17

23 jan 2015 15:40

Tillväxt hjälper Skövde nå visionsmål

Unga är en förutsättning för tillväxt – det var årets tema när flera hundra personer samlades för att delta i den fjärde upplagan av visionsdagen. Under dagen avslöjades även en befolkningsprognos.

Årets samling av politiker, företagare och organisationer ägde rum på Gothia Science Park där föreläsningar varvades med underhållning och diskussioner. Kommunstyrelsens ordförande, Katarina Jonsson, redovisade tidigt under dagen en befolkningsprognos där det framgår att kommunen kommer att uppnå sitt visionsmål om att ha över 60 000 invånare till 2025.

– Prognosen säger att vi kan vara så många som 60 080 invånare här i Skövde 2025. Det är ett mycket glädjande budskap och ett bevis att vi jobbar i rätt riktning, konstaterar Katarina.

Ungdomligt på scenen

Flera ungdomar inom föreningsliv och näringsliv hade bjudits in till dagen för att berätta om sin verksamhet och sina visioner. Två av dem var Moa De Bruin och Matilda Magnisson som driver en kommunikationsbyrå.

– Det är kul att se hur mycket idéer det faktiskt finns i Skövde, säger Matilda.

Cicci Hagberg var ytterligare en av dagens föreläsare. Hon är personen bakom välgörenhetsloppet Spring för livet och vars inkomster tillfaller cancerfonden. Idén växte fram efter att hon förlorat en nära vän i cancer.

– Jag tror att engagemang föds när man är missnöjd med någonting, deklarerade Cicci för åhörarna.

Årets samling av politiker, företagare och organisationer ägde rum på Gothia Science Park där föreläsningar varvades med underhållning och diskussioner. Kommunstyrelsens ordförande, Katarina Jonsson, redovisade tidigt under dagen en befolkningsprognos där det framgår att kommunen kommer att uppnå sitt visionsmål om att ha över 60 000 invånare till 2025.

– Prognosen säger att vi kan vara så många som 60 080 invånare här i Skövde 2025. Det är ett mycket glädjande budskap och ett bevis att vi jobbar i rätt riktning, konstaterar Katarina.

Ungdomligt på scenen

Flera ungdomar inom föreningsliv och näringsliv hade bjudits in till dagen för att berätta om sin verksamhet och sina visioner. Två av dem var Moa De Bruin och Matilda Magnisson som driver en kommunikationsbyrå.

– Det är kul att se hur mycket idéer det faktiskt finns i Skövde, säger Matilda.

Cicci Hagberg var ytterligare en av dagens föreläsare. Hon är personen bakom välgörenhetsloppet Spring för livet och vars inkomster tillfaller cancerfonden. Idén växte fram efter att hon förlorat en nära vän i cancer.

– Jag tror att engagemang föds när man är missnöjd med någonting, deklarerade Cicci för åhörarna.