27 mar 2014 20:52

23 jan 2015 15:40

Musikalisk resa på stadsteatern

En musikalisk resa – detta fick publiken på Skövde stadsteater under torsdagskvällen då elever från nästan alla musikskolor i Skaraborg tillsammans intog scenen.

Som ett led i den nationella musikskolekonferensen, som nu äger rum i Skövde, så arrangerades det en konsert under torsdagskvällen. Något som enligt tradition värdkommunen ansvarar för att genomföra. Tillsammans har musikskolorna satt ihop en stor ungdomssymfoniorkester. Under konsertkvällen ackompanjerades denna orkester i sin tur av en kör på sammanlagt 40 personer, även de från Skaraborg.

– Syftet med konserten är att ungdomar från olika kommuner ska få träffas och spela tillsammans, förklarar Martin Lindor, rektor på Musikskolan i Skövde.

Blandade verk

När de unga artisterna äntrade scenen var salongen fullsatt. När orkestern sedan inledde konserten med det publikfriande stycket Vi äro musikanter ifrån Skaraborg rev de ner salvor med applåder. Den musikaliska resan tog sedan publiken med till platser som Dalarna genom Sommaren du sköna och till Ukraina genom Modest Mussorgskys stycke Den stora porten i Kiev. Det bjöds på alltifrån klassisk musik till rock- och popmusik.

Konferensen med musikskolorna avslutas under fredagen på Kulturhuset.

– Vi har producerat konserten som ett projekt och det känns redan så lyckat vi planerar att göra om detta, säger Martin Lindor.

Som ett led i den nationella musikskolekonferensen, som nu äger rum i Skövde, så arrangerades det en konsert under torsdagskvällen. Något som enligt tradition värdkommunen ansvarar för att genomföra. Tillsammans har musikskolorna satt ihop en stor ungdomssymfoniorkester. Under konsertkvällen ackompanjerades denna orkester i sin tur av en kör på sammanlagt 40 personer, även de från Skaraborg.

– Syftet med konserten är att ungdomar från olika kommuner ska få träffas och spela tillsammans, förklarar Martin Lindor, rektor på Musikskolan i Skövde.

Blandade verk

När de unga artisterna äntrade scenen var salongen fullsatt. När orkestern sedan inledde konserten med det publikfriande stycket Vi äro musikanter ifrån Skaraborg rev de ner salvor med applåder. Den musikaliska resan tog sedan publiken med till platser som Dalarna genom Sommaren du sköna och till Ukraina genom Modest Mussorgskys stycke Den stora porten i Kiev. Det bjöds på alltifrån klassisk musik till rock- och popmusik.

Konferensen med musikskolorna avslutas under fredagen på Kulturhuset.

– Vi har producerat konserten som ett projekt och det känns redan så lyckat vi planerar att göra om detta, säger Martin Lindor.