28 mar 2014 10:38

23 jan 2015 15:28

Albertina Sofia sopar gatan

I senaste delen av Förr och nu publicerades en bild av en kvinna som sopar på St Sigfrids gata. På bildens baksida stod det att det var Per Trugs maka och att bilden togs 1905. Hennes förnamn fanns inte antecknat.

En av SLA:s läsare, Anders Eriksson, letade reda på henne i databaser publicerade av Sveriges släktforskarförbund. Där stod det att det var Albertina Sofia Smedberg som var gift med arbetare Per Gustaf Trug i Skövde.

Hon föddes 1846 och dog den 14 juli 1904, så antingen är fotot feldaterat eller så är det en annan kvinna på bilden.

Det som dock talar för att det är Albertina Sofia är att hon sopar gatan precis utanför Bogrens salonger. Den tomten hette då Kjellbergs tomt och där bodde hon och maken Per.

I senaste delen av Förr och nu publicerades en bild av en kvinna som sopar på St Sigfrids gata. På bildens baksida stod det att det var Per Trugs maka och att bilden togs 1905. Hennes förnamn fanns inte antecknat.

En av SLA:s läsare, Anders Eriksson, letade reda på henne i databaser publicerade av Sveriges släktforskarförbund. Där stod det att det var Albertina Sofia Smedberg som var gift med arbetare Per Gustaf Trug i Skövde.

Hon föddes 1846 och dog den 14 juli 1904, så antingen är fotot feldaterat eller så är det en annan kvinna på bilden.

Det som dock talar för att det är Albertina Sofia är att hon sopar gatan precis utanför Bogrens salonger. Den tomten hette då Kjellbergs tomt och där bodde hon och maken Per.