28 mar 2014 19:31

23 jan 2015 15:40

Konstverk i dialog med det offentliga

Christer Rapp presenterade under fredagseftermiddagen ett nyinköpt konstverk. Detta gjordes utanför den nybyggda fastigheten Hermodhuset på Trädgårdsgatan. Konstverket är gjort av Eva Hild och är Rapps största konstsatsning någonsin.

– Jag brinner för konsten och dess plats i det offentliga rummet. Det här är även ett sätt att hälsa våra nya hyresgäster välkomna hit, förklarar Christer Rapp.

En stor skara människor var inbjudna till avtäckningen av Eva Hilds verk. Konstnärinnan, som är baserad i Borås, är representerade i en rad olika länder såsom Sydkorea, Tyskland och Kanada.

Modernt material

– Det känns jätteroligt att få avtäcka det här konstverket i Skövde. Jag valde att arbeta i aluminium för det förstärker uttrycket av lätthet och rörelser. Samtidigt känns det som ett modernt material, säger Eva Hild.

Äran att få genomföra avtäckningen tillsammans med konstnärinnan hade tilldelats kulturchef Katarina Strömgren Sandh och konstchef Thomas Oldrell. Under sitt tal passade konstchefen på att genomföra ett experiment med samtliga inbjudna. Alla fick nämligen under en kort stund blunda och föreställa sig vad som är offentlig konst för dem.

– Vi har alla olika bilder av vad som är offentlig konst. Det kan vara ett förskönande av det offentliga rummet men det kan även vara en dialog med rummet och de varelser som rör sig i det, konstaterade konstchefen sedan.

Trapphuset på den nya byggnaden hade utsmyckats med bilder av fotograf och konstnär Anders Schönborg.

– Jag brinner för konsten och dess plats i det offentliga rummet. Det här är även ett sätt att hälsa våra nya hyresgäster välkomna hit, förklarar Christer Rapp.

En stor skara människor var inbjudna till avtäckningen av Eva Hilds verk. Konstnärinnan, som är baserad i Borås, är representerade i en rad olika länder såsom Sydkorea, Tyskland och Kanada.

Modernt material

– Det känns jätteroligt att få avtäcka det här konstverket i Skövde. Jag valde att arbeta i aluminium för det förstärker uttrycket av lätthet och rörelser. Samtidigt känns det som ett modernt material, säger Eva Hild.

Äran att få genomföra avtäckningen tillsammans med konstnärinnan hade tilldelats kulturchef Katarina Strömgren Sandh och konstchef Thomas Oldrell. Under sitt tal passade konstchefen på att genomföra ett experiment med samtliga inbjudna. Alla fick nämligen under en kort stund blunda och föreställa sig vad som är offentlig konst för dem.

– Vi har alla olika bilder av vad som är offentlig konst. Det kan vara ett förskönande av det offentliga rummet men det kan även vara en dialog med rummet och de varelser som rör sig i det, konstaterade konstchefen sedan.

Trapphuset på den nya byggnaden hade utsmyckats med bilder av fotograf och konstnär Anders Schönborg.