28 mar 2014 12:00

23 jan 2015 15:40

Weeping Willows på Skövde stadsteater

I februari utkom Weeping Willows nya album, The time has come. Det har gått sju år sedan förra albumsläppet och trummisen Anders Hernestam är glad över att vara tillbaka på ”moderskeppet”, som han uttrycker det. På lördagen spelar de på Stadsteatern i Skövde.

Efter att de släppt sitt förra album, Fear and love, turnerade Weeping Willows intensivt i nästan ett och ett halvt år.

– Sedan blev det något slags stiltje, men vi behövde nog den där time outen, berättar Anders Hernestam för SLA.

Under tiden har han arbetat både med Winnerbäck och med Thåström, medan övriga bandmedlemmar - Magnus Carlson, Ola Nyström och Niko Röhlcke - haft egna projekt på var sitt håll. Anders Hernestam konstaterar att det har varit bra att få nya influenser. Genom att vara ifrån det ett tag, har han på nytt upptäckt hur fantastiskt det är att ha ett eget band.

– Man saknar ju inte kon förrän spiltan är tom, säger han.

I gång igen

Efter den förra turnén klippte Weeping Willows alla band med skivbolag och så vidare. Men efter ett par år började förfrågningar om spelningar trilla in och bandets sångare, Magnus Carlson, satte själv igång att boka spelningar. Intresset från publiken var stort och plötsligt var de i gång igen.

– Men så känner man när man står där på scen att ”jag pallar inte spela de här gamla låtarna om och om igen”. Vi bestämde oss för att spela in en ny skiva.

Nu drar Weeping Willows ut på en turné som i dagsläget sträcker sig till och med juli, och fler datum tillkommer. Den åttonde mars tjuvstartade de i Norrköping.

– Det var otroligt roligt att köra med de nya låtarna. Att spelningen inföll på internationella kvinnodagen var en slump, en bra slump. Vi är feminister allihop.

Känslorna inför de kommande månaderna är många.

– Gubbe som jag är så känner jag något slags tonårsförväntan, det är en positiv nervositet och förväntan. Det ska bli otroligt kul. Vi har spelat så länge ihop att vi har en historia att känna oss trygga i. Samtidigt gör det nya materialet att man får ett nytt perspektiv också på det gamla.

I morgon framträder bandet på Stadsteatern i Skövde.

Efter att de släppt sitt förra album, Fear and love, turnerade Weeping Willows intensivt i nästan ett och ett halvt år.

– Sedan blev det något slags stiltje, men vi behövde nog den där time outen, berättar Anders Hernestam för SLA.

Under tiden har han arbetat både med Winnerbäck och med Thåström, medan övriga bandmedlemmar - Magnus Carlson, Ola Nyström och Niko Röhlcke - haft egna projekt på var sitt håll. Anders Hernestam konstaterar att det har varit bra att få nya influenser. Genom att vara ifrån det ett tag, har han på nytt upptäckt hur fantastiskt det är att ha ett eget band.

– Man saknar ju inte kon förrän spiltan är tom, säger han.

I gång igen

Efter den förra turnén klippte Weeping Willows alla band med skivbolag och så vidare. Men efter ett par år började förfrågningar om spelningar trilla in och bandets sångare, Magnus Carlson, satte själv igång att boka spelningar. Intresset från publiken var stort och plötsligt var de i gång igen.

– Men så känner man när man står där på scen att ”jag pallar inte spela de här gamla låtarna om och om igen”. Vi bestämde oss för att spela in en ny skiva.

Nu drar Weeping Willows ut på en turné som i dagsläget sträcker sig till och med juli, och fler datum tillkommer. Den åttonde mars tjuvstartade de i Norrköping.

– Det var otroligt roligt att köra med de nya låtarna. Att spelningen inföll på internationella kvinnodagen var en slump, en bra slump. Vi är feminister allihop.

Känslorna inför de kommande månaderna är många.

– Gubbe som jag är så känner jag något slags tonårsförväntan, det är en positiv nervositet och förväntan. Det ska bli otroligt kul. Vi har spelat så länge ihop att vi har en historia att känna oss trygga i. Samtidigt gör det nya materialet att man får ett nytt perspektiv också på det gamla.

I morgon framträder bandet på Stadsteatern i Skövde.

  • Emma Brännman