30 mar 2014 17:43

23 jan 2015 15:40

Konsert i stadshuset invigde Earth hour

Stadshusets långsmala entré bildade konserthall för en kväll när eleverna på den kommunala musikskolan visade sina musikaliska kunskaper inför lördagens Earth hour. Ackompanjerade av lärare, kommunalråd, konferencier och eldslukare skapade de evenemanget Lights out.

Earth hour har efter starten i Sidney 2007 vuxit till ett globalt fenomen. Ifjol släcktes bland annat Eiffeltornet och Operahuset i Sidney ner under en timmes tid. I Skövde gav musikskolans körer Con Amore, Confetti och Young Voices sitt stöd med låtar som Jorden är vår men bara som ett lån, Allt är möjligt och We are the world.

Unga och engagerade

I konsertens början bjöd den yngsta kören, Confetti, på meningsfulla texter med tillhörande rörelser. Jordens välmående var temat och med egenpåhittade verser satte de unga musikerna säkerligen griller i huvudet på flera av åhörarna.

När Jonas Peker avslutade sin egenskrivna låt The least I can do tog det lång tid innan applåderna dog ut. Med imponerande gitarrspel och en mörk och djup röst för sin ålder går det att höra många likheter med en viss John Mayer.

Efter konserten värmde FFX-Firedragons åhörarna med eldslukning i Helénsparken. Meterhöga lågor gav barnen i kören en fin avrundning på konserten.

Earth hour har efter starten i Sidney 2007 vuxit till ett globalt fenomen. Ifjol släcktes bland annat Eiffeltornet och Operahuset i Sidney ner under en timmes tid. I Skövde gav musikskolans körer Con Amore, Confetti och Young Voices sitt stöd med låtar som Jorden är vår men bara som ett lån, Allt är möjligt och We are the world.

Unga och engagerade

I konsertens början bjöd den yngsta kören, Confetti, på meningsfulla texter med tillhörande rörelser. Jordens välmående var temat och med egenpåhittade verser satte de unga musikerna säkerligen griller i huvudet på flera av åhörarna.

När Jonas Peker avslutade sin egenskrivna låt The least I can do tog det lång tid innan applåderna dog ut. Med imponerande gitarrspel och en mörk och djup röst för sin ålder går det att höra många likheter med en viss John Mayer.

Efter konserten värmde FFX-Firedragons åhörarna med eldslukning i Helénsparken. Meterhöga lågor gav barnen i kören en fin avrundning på konserten.

  • Joel Tivemo