30 mar 2014 19:00

23 jan 2015 15:40

Weeping Willows rev ned applåder

Med helt färskt material och sina svarta välstrukna kavajer bjöd Weeping Willows på stadsteaterns scen på både kramar, djupa texter och sin säregna avslappnade musik.

Efter sju års albumtorka är nu Magnus Carlson, Ola Nyström, Anders Hernestam och Niko Röhlcke på turné igen med det nya albumet The time has come. De har precis börjat sin tripp runt Sverige och förväntas fortsätta vara bokade på spelningar en bra bit in i sommaren. Att livet på scen passar gruppen syntes tydligt då de både kramades och skrattade framför en klappande publik i Skövde kulturhus. Den tidiga starttiden för konserten, första tonen satte Magnus Carlson redan strax efter klockan sex, såg de inte som något problem.

– Det här är nog det tidigaste vi spelat under våra 20 år. Men nu hinner ni hem till Rapport och får se vad som händer i den riktiga världen, sa sångare Magnus Carlson till en minst sagt nöjd publik efter kvällens första låt.

Karaktäristisk dans

I takt med Ola Nyströms flinka fingrar på gitarr och Anders Hernestams melodiska klinkande på keyboard visade Magnus Carlson med både armar och ben att de turnéfria åren inte förändrat honom. Hans händer, ofta hängandes tätt med sidorna, styrde tillsammans med den varierande och säkra rösten showen. Magnus Carlson är onekligen inlevelse personifierad.

Efter sju års albumtorka är nu Magnus Carlson, Ola Nyström, Anders Hernestam och Niko Röhlcke på turné igen med det nya albumet The time has come. De har precis börjat sin tripp runt Sverige och förväntas fortsätta vara bokade på spelningar en bra bit in i sommaren. Att livet på scen passar gruppen syntes tydligt då de både kramades och skrattade framför en klappande publik i Skövde kulturhus. Den tidiga starttiden för konserten, första tonen satte Magnus Carlson redan strax efter klockan sex, såg de inte som något problem.

– Det här är nog det tidigaste vi spelat under våra 20 år. Men nu hinner ni hem till Rapport och får se vad som händer i den riktiga världen, sa sångare Magnus Carlson till en minst sagt nöjd publik efter kvällens första låt.

Karaktäristisk dans

I takt med Ola Nyströms flinka fingrar på gitarr och Anders Hernestams melodiska klinkande på keyboard visade Magnus Carlson med både armar och ben att de turnéfria åren inte förändrat honom. Hans händer, ofta hängandes tätt med sidorna, styrde tillsammans med den varierande och säkra rösten showen. Magnus Carlson är onekligen inlevelse personifierad.

  • Joel Tivemo