02 apr 2014 21:28

23 jan 2015 15:41

Mysdeckare firades med festligheter

”Minns mig som en ängel” heter Kristina Appelqvists nya deckare och under onsdagskvällen var det releasefest i Skövde.

120-talet personer dök upp till releasefesten på Sällskapet i centrala Skövde och huvudpersonen själv, författaren Kristina Appelqvist, gladdes åt kvällen.

– Att skriva är ett ensamt sätt att jobba, och ibland har man dålig koll på om någon verkligen vill läsa det man gör. Men så kommer sådana här dagar! säger Kristina Appelqvist.

”Minns mig som en ängel” är den första delen i författarens nya deckarserie. Den här gången är det en litteraturforskare, Helena Waller, som dras in i ett morddrama på Bjertorp slott och Kristina Appelqvist beskriver boken som en feel good-deckare.

– Det är en mysdeckare, den är inte bestialisk som många deckare kan vara.

Den första versionen var klar redan i somras men sedan dess har mycket hänt. Kontakterna med bokförlaget Piratförlaget har varit täta och förläggaren Ann-Marie Skarp är glad åt Kristina Appelqvists berättarteknik.

– Kristina bygger en ny serie med nya huvudpersoner men hon fortsätter på samma spår som tidigare, och som är hennes specialitet – en värld med fantastiska miljöer som utgör en mycket bra grund för intrigerna, säger Ann-Marie Skarp.

120-talet personer dök upp till releasefesten på Sällskapet i centrala Skövde och huvudpersonen själv, författaren Kristina Appelqvist, gladdes åt kvällen.

– Att skriva är ett ensamt sätt att jobba, och ibland har man dålig koll på om någon verkligen vill läsa det man gör. Men så kommer sådana här dagar! säger Kristina Appelqvist.

”Minns mig som en ängel” är den första delen i författarens nya deckarserie. Den här gången är det en litteraturforskare, Helena Waller, som dras in i ett morddrama på Bjertorp slott och Kristina Appelqvist beskriver boken som en feel good-deckare.

– Det är en mysdeckare, den är inte bestialisk som många deckare kan vara.

Den första versionen var klar redan i somras men sedan dess har mycket hänt. Kontakterna med bokförlaget Piratförlaget har varit täta och förläggaren Ann-Marie Skarp är glad åt Kristina Appelqvists berättarteknik.

– Kristina bygger en ny serie med nya huvudpersoner men hon fortsätter på samma spår som tidigare, och som är hennes specialitet – en värld med fantastiska miljöer som utgör en mycket bra grund för intrigerna, säger Ann-Marie Skarp.

  • Carl Johan Hjerpe