10 apr 2014 09:43

23 jan 2015 15:28

Polisen förtegen om stöldutredning

Oklart om det finns spår efter gärningsmännen

Polisen har genomfört en teknisk undersökning efter den omfattande datorstöld som drabbat stadshuset i Skövde. Men vad den gett vill polisen av utredningstekniska skäl inte kommentera.

Någon gång i tisdags kväll stals ett 50-tal datorer – nypris beräknas till 700 000 kronor – från förvaltningar på våning fyra i stadshuset i Skövde. Mycket tyder på att obehöriga personer har hållit sig kvar i lokalerna efter ordinarie arbetstid och sedan efter stölden lämnat fastigheten via den norra entrén, mot Stadshusparken. Strax efter klockan 21 på kvällen finns dörrörelser noterade, både på våning fyra och ett par minuter senare även i den norra entrédörren.

Under onsdagen genomförde polisen en teknisk undersökning i stadshuset.

– Men vad den gett, om vi har hittat några spår eller inte, vill jag i nuläget inte uttala mig om. Det pågår ju en förundersökning, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen till SLA.

Liknande stölder har skett i kommunhusen i både Lidköping och Mariestad nyligen. Polisen kontrollerar nu uppgifter från dessa för att se om det kan finnas ett samband med Skövdestölden.

– Det troliga är ju att gärningsmännen har hållit sig kvar i lokalerna efter stängning, men helt säkra kan vi inte vara på det ännu. Men vi har åtminstone inte hittat brytmärken på dörrar eller fönster.

Någon gång i tisdags kväll stals ett 50-tal datorer – nypris beräknas till 700 000 kronor – från förvaltningar på våning fyra i stadshuset i Skövde. Mycket tyder på att obehöriga personer har hållit sig kvar i lokalerna efter ordinarie arbetstid och sedan efter stölden lämnat fastigheten via den norra entrén, mot Stadshusparken. Strax efter klockan 21 på kvällen finns dörrörelser noterade, både på våning fyra och ett par minuter senare även i den norra entrédörren.

Under onsdagen genomförde polisen en teknisk undersökning i stadshuset.

– Men vad den gett, om vi har hittat några spår eller inte, vill jag i nuläget inte uttala mig om. Det pågår ju en förundersökning, säger Magnus Karlsson, utredningsbefäl vid Skövdepolisen till SLA.

Liknande stölder har skett i kommunhusen i både Lidköping och Mariestad nyligen. Polisen kontrollerar nu uppgifter från dessa för att se om det kan finnas ett samband med Skövdestölden.

– Det troliga är ju att gärningsmännen har hållit sig kvar i lokalerna efter stängning, men helt säkra kan vi inte vara på det ännu. Men vi har åtminstone inte hittat brytmärken på dörrar eller fönster.