17 apr 2014 10:00

23 jan 2015 15:41

Gun-Britt ställer ut i Skövde konstmuseum

Månadens konstnär

Naturen. Där hämtar Gun-Britt Larson sin inspiration. Nu är hon Månadens konstnär i Skövde konstmuseum.

Gun-Britt Larson är i full färd med att hänga sin konst när SLA kommer till Skövde konstmuseum. I utrymmet för Månadens konstnär samsas grafik (mest) och måleri. Gun-Britt Larson är från Falköping där hon utbildat sig vid Bildskolan. Hon har också gått en konstgrafisk utbildning på Högskolan i Skövde.

– Jag har alltid tyckt om att teckna och måla. Jag har ett behov av färg och form. Min första utställning hade jag 1988.

Det är i naturen hon hittar sin inspiration. Men det är inte direkta avbildningar hon gör. Hon målar heller inte för någon annan.

– Det är min bildvärld och jag delar gärna med mig av den. Jag gör rätt föreställande bilder. Man kanske inte behöver krångla till det så mycket heller.

Utställningen är ett samarbete med Skövde allmänna konstförening, har vernissage torsdagen den 17 april och visas till den 25 maj.

Gun-Britt Larson är i full färd med att hänga sin konst när SLA kommer till Skövde konstmuseum. I utrymmet för Månadens konstnär samsas grafik (mest) och måleri. Gun-Britt Larson är från Falköping där hon utbildat sig vid Bildskolan. Hon har också gått en konstgrafisk utbildning på Högskolan i Skövde.

– Jag har alltid tyckt om att teckna och måla. Jag har ett behov av färg och form. Min första utställning hade jag 1988.

Det är i naturen hon hittar sin inspiration. Men det är inte direkta avbildningar hon gör. Hon målar heller inte för någon annan.

– Det är min bildvärld och jag delar gärna med mig av den. Jag gör rätt föreställande bilder. Man kanske inte behöver krångla till det så mycket heller.

Utställningen är ett samarbete med Skövde allmänna konstförening, har vernissage torsdagen den 17 april och visas till den 25 maj.