21 apr 2014 21:13

23 jan 2015 15:41

Lindansare och akrobater showade

I föreställningen Starlight in Circus visade artisterna i Cirkus Maximum ett brett spann av underhållning. Vid Billingehus parkering slogs tältdukarna upp för besökare som fick se kameler, muskulösa akrobater och en prisbelönt lindansare under den två timmar långa showen.

Cirkus Maximum är en av Sveriges största och mest välkända cirkusar och turnerar bara i vår till ett trettiotal platser i vårt avlånga land. Grundaren och cirkusdirektören Bengt Källqvist såg sin första cirkus när han var tio år gammal och efter att 1983 ha startat Cirkus Minimum har han nu över 30 års erfarenhet av cirkuslivet. Den rutinen syntes då showen var både välordnad och underhållande.

Exotiska djur

Ett av de populäraste av cirkusnumren var Anton Franks väldresserade djur. När Frank vandrade ut i manegen tillsammans med fyra välvuxna kameler var det många i publiken som höjde på ögonbrynen. Kamelerna hade en imponerande skäggväxt och var dessutom populära i pausen då de barn som ville fick chansen att rida på dem.

Under samma nummer fick publiken se både en sprallig trio zebror och två vita lamadjur löpa runt manegen.

Brott mot fysikens lagar

Även om showen innehöll ett trollkarlsnummer så var det ändå den kinesiske lindansaren Zhang Fan som trollband publiken mest. På en smal lina balanserade han på fötter, huvud och händer. Oavsett om linan var i svängning eller om han balanserade på en enhjuling var han inte ens nära att trilla av.

Cirkus Maximum är en av Sveriges största och mest välkända cirkusar och turnerar bara i vår till ett trettiotal platser i vårt avlånga land. Grundaren och cirkusdirektören Bengt Källqvist såg sin första cirkus när han var tio år gammal och efter att 1983 ha startat Cirkus Minimum har han nu över 30 års erfarenhet av cirkuslivet. Den rutinen syntes då showen var både välordnad och underhållande.

Exotiska djur

Ett av de populäraste av cirkusnumren var Anton Franks väldresserade djur. När Frank vandrade ut i manegen tillsammans med fyra välvuxna kameler var det många i publiken som höjde på ögonbrynen. Kamelerna hade en imponerande skäggväxt och var dessutom populära i pausen då de barn som ville fick chansen att rida på dem.

Under samma nummer fick publiken se både en sprallig trio zebror och två vita lamadjur löpa runt manegen.

Brott mot fysikens lagar

Även om showen innehöll ett trollkarlsnummer så var det ändå den kinesiske lindansaren Zhang Fan som trollband publiken mest. På en smal lina balanserade han på fötter, huvud och händer. Oavsett om linan var i svängning eller om han balanserade på en enhjuling var han inte ens nära att trilla av.

  • Joel Tivemo