23 apr 2014 15:55

23 jan 2015 15:43

Valborg firas med brasa i Boulogner

Vintern har rasat och snart är sommaren här i purpurvågor.
För att välkomna den varmare och ljusare delen av året blir det återigen valborgsmässofirande i Boulogner på traditionellt vis.

Våren varit här ett bra tag och som vädret har varit den senaste tiden kan man nästan tycka att sommaren redan är här. Men första ska omställningen välkomnas på ett ordentligt sätt. Precis som i fjol bjuder Skövde kommun in till valborgsmässofirande i Boulognerskogen.

Tidigare brukade kommunen ordna valborgsfirande i Helénsparken men 2012 återupplivade studentkåren en tradition med valborgsfirande i Boulogner och ifjol gjorde man alltså gemensam sak där.

I år är det dock bara kommunen som står för firande. Studentkåren har dock ansökt om att anordna något på dagen men det hela är inte helt klart i dagsläget. Vad som händer står på kvällsprogrammet är däremot spikat. Det bjuder till exempel på sång av Skövde Volvo manskör, musik av musikskolan och vårtal av Karin Långström Vinge, präst i Svenska kyrkan, innan brasan tänds.

– Det blir ett traditionellt firande, säger Martin Lindor på musikskolan.

– Det finns ju firanden runt om men vi vill göra något för dem inne i Skövde också. Förra året var det många som kom och tittade och vi hoppas på stor publik igen.

Våren varit här ett bra tag och som vädret har varit den senaste tiden kan man nästan tycka att sommaren redan är här. Men första ska omställningen välkomnas på ett ordentligt sätt. Precis som i fjol bjuder Skövde kommun in till valborgsmässofirande i Boulognerskogen.

Tidigare brukade kommunen ordna valborgsfirande i Helénsparken men 2012 återupplivade studentkåren en tradition med valborgsfirande i Boulogner och ifjol gjorde man alltså gemensam sak där.

I år är det dock bara kommunen som står för firande. Studentkåren har dock ansökt om att anordna något på dagen men det hela är inte helt klart i dagsläget. Vad som händer står på kvällsprogrammet är däremot spikat. Det bjuder till exempel på sång av Skövde Volvo manskör, musik av musikskolan och vårtal av Karin Långström Vinge, präst i Svenska kyrkan, innan brasan tänds.

– Det blir ett traditionellt firande, säger Martin Lindor på musikskolan.

– Det finns ju firanden runt om men vi vill göra något för dem inne i Skövde också. Förra året var det många som kom och tittade och vi hoppas på stor publik igen.