27 apr 2014 16:05

23 jan 2015 15:43

Queens musikskatt lever vidare

STADSTEATERN:

Även om Freddie Mercury inte varit vid liv på 23 år lever hans musik vidare. I konserten Remember Wembley med Queenie spelades flera av Queens världskända hits upp inför en medklappande publik på Skövde statsteater.

Det tjeckiska bandet Queenie avslutade under lördagskvällen sin Sverigeturné. Den otroligt tonsäkre sångaren Michael Kluch hälsade på publiken med att tacka både på engelska och svenska.

Kända verk

Iförda tajta vita byxor och en rödvit matadorjacka showade Michael Kluch till publikens uppskattning. Det halva mikrofonstativet han höll i sin hand användes både som luftgitarr och taktpinne för bandets övriga medlemmar.

Covergruppen bestående av skönsångaren Kluch, Tomáš Matoušek och Martin Binhack på gitarr, Martin Otruba på keyboard och Michal Novák på trummor spelade klassiska låtar som Under Pressure och Another one bites the dust.

Ensam med ett piano som enda kompanjon på scen visade Michael Kluch upp sitt breda register när han framförde den lugna You take my breath away. Kluch var dock inte den enda som fick chansen att ensam briljera på scen. Gitarristen Tomáš Matoušek som bar ett imponerande svartlockigt hårsvall lät fingrarna glöda över strängarna och rev ner stora applåder från publiken med sina solon.

Det tjeckiska bandet Queenie avslutade under lördagskvällen sin Sverigeturné. Den otroligt tonsäkre sångaren Michael Kluch hälsade på publiken med att tacka både på engelska och svenska.

Kända verk

Iförda tajta vita byxor och en rödvit matadorjacka showade Michael Kluch till publikens uppskattning. Det halva mikrofonstativet han höll i sin hand användes både som luftgitarr och taktpinne för bandets övriga medlemmar.

Covergruppen bestående av skönsångaren Kluch, Tomáš Matoušek och Martin Binhack på gitarr, Martin Otruba på keyboard och Michal Novák på trummor spelade klassiska låtar som Under Pressure och Another one bites the dust.

Ensam med ett piano som enda kompanjon på scen visade Michael Kluch upp sitt breda register när han framförde den lugna You take my breath away. Kluch var dock inte den enda som fick chansen att ensam briljera på scen. Gitarristen Tomáš Matoušek som bar ett imponerande svartlockigt hårsvall lät fingrarna glöda över strängarna och rev ner stora applåder från publiken med sina solon.

  • Joel Tivemo