29 apr 2014 06:00

23 jan 2015 15:43

Betala p-avgiften - med sms eller app

Med sms eller en app i mobiltelefonen kan man från och med tisdagen lösa parkeringsavgiften i Skövde kommuns 25 biljettautomater.

Kommunen informerade under måndagen om nyheten med parkeringsavgiften i Skövde.

På alla biljettautomater ska det finnas en skylt som visar hur man registrerar sig med respektive operatör. Vid det första biljettköpet görs en registrering hos den operatör man väljer. Avgiften är densamma som om man köper biljett med mynt eller kort. Om kunden väljer att använda sms så kostar det normal trafikavgift att skicka det och om man väljer en app så tillkommer normal kostnad för datatrafiken. Kommunen har valt att jobba med tre operatörer som erbjuder tjänsten, Parkster, Parkonoff och Inteleon sms-park.

– Vi har valt tre för att tjänsten ska passa så många som möjligt, säger Björn Berle trafikingenjör vid Skövde kommun.

Och för alla som inte vill betala avgiften via sms eller app – det kommer även i fortsättningen att vara möjligt att betala med mynt eller kort i automaterna.

Kommunen informerade under måndagen om nyheten med parkeringsavgiften i Skövde.

På alla biljettautomater ska det finnas en skylt som visar hur man registrerar sig med respektive operatör. Vid det första biljettköpet görs en registrering hos den operatör man väljer. Avgiften är densamma som om man köper biljett med mynt eller kort. Om kunden väljer att använda sms så kostar det normal trafikavgift att skicka det och om man väljer en app så tillkommer normal kostnad för datatrafiken. Kommunen har valt att jobba med tre operatörer som erbjuder tjänsten, Parkster, Parkonoff och Inteleon sms-park.

– Vi har valt tre för att tjänsten ska passa så många som möjligt, säger Björn Berle trafikingenjör vid Skövde kommun.

Och för alla som inte vill betala avgiften via sms eller app – det kommer även i fortsättningen att vara möjligt att betala med mynt eller kort i automaterna.